Mostovac napao HDZ-ovog župana: Korupcija, političko kadroviranje i izostanak demokracije naša su stvarnost

Milan Brigljević, županijski vijećnik i koordinator Mosta za Sisačko-moslavačku županiju žestoko je u subotu napao župana Ivu Žinića tvrdeći da su ‘korupcija, pogodovanje, uhljebništvo i druge rabote na kojima svoju vlast temelji’ dovele Sisačko-moslavačku županiju na rub propasti.

– Iako je naša tužba USKOK-u protiv župana i troje vijećnika odbačena u prvom stupnju, mi ćemo se žaliti. Ono što je jasno i očigledno cijelom narodu, očito nije jasno istražiteljima. Korupcija, političko zapošljavanje nesposobnih, uhljebljivanje podobnih i izostanak bilo kakvih demokratskih kriterija su naša stvarnost u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zlouporabe vladajućih nemaju granica ni moralnih okvira. Demokracija u Sisačko-moslavačkoj županiji je umrla, bolje rečeno ubijena je, tvrdi Brigljević.

– Našoj su županiji svi okrenuli leđa. Govori se o velikim investicijama, a onda se poništi natječaj za središnji paviljon bolnice u Sisku i na novom natječaju za 2 kata manje bolničke zgrade plaćamo 30 milijuna kuna više. Pretpostavljam podobnim izvođačima. Autocesta prema Sisku je samo daleko i prečesto ponavljano i iznevjereno obećanje, novih radnih mjesta nema, a iseljavanje je poprimilo dramatične razmjere. Uzrok ovog iseljavanja, vjerujte mi, više je beznađe i gubitak nade u budućnost nego ekonomska iscrpljenost. Naša mladost, naša budućnost odlazi, kaže Brigljević.

Nastavlja kako su Vlada, predsjednica, Sabor i svi Sisačko-moslavačku županiju ostavili na cjedilu.

– Dok investitori među našim iseljenicima u Sjedinjenim Državama i Argentini žele ulagati u Hrvatsku, političari na lokalnoj i državnoj razini nisu u stanju stvoriti normalnu ulagačku klimu i zaštititi ni investitore ni narod od korupcije lokalnih moćnika, od brojnih nerazumljivih i nepotrebnih birokratskih ograničenja. Oni koji su najodgovorniji, Sisačko-moslavačkoj županiji su u tajnosti namijenili doseljavanje izbjeglica, radioaktivni otpad, a našu djecu tjeraju iz naše županije i naše zemlje. Uništavaju radna mjesta, otpisuju Rafineriju u Sisku, ispod stola trže s Petrokemijom u Kutini, a našem županu je najvažniji novi skupi auto i druga malo manje skupa zadovoljstva. Poručujem gospodinu premijeru, gospođi predsjednici, gospodi saborskim zastupnicima i županu Žiniću – iznevjerili ste narod Sisačko-moslavačke županije. Bili smo dobri kada je trebalo braniti državu i obranili smo je, a sada smo samo nepotrebni kamenčići u vašim cipelama, zaključio je Milan Brigljević, županijski vijećnik Sisačko-moslavačke županije, piše Jutarnji list.

Lokalni šerif: Rastrošni HDZ-ov gradonačelnik svaki dan na ”poslovnom putu”, a mještani ga viđaju po kladionicama

Share This Article