Udovice hrvatskih branitelja najavile prosvjed: Neprikladno je da predsjednik Vučić, četnički zločinac i agresor, dolazi u Zagreb bez odgovora na brojna pitanja

Udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije najavile su za ponedjeljak u 10 sati miran prosvijed “Istinom u budućnost” na Markovom trgu povodom dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Udovice hrvatskih branitelja napomenule su kako su za miran i dobrosusjedski odnos između dviju država te dijalog, ali smatraju da u vremenu kad iz Srbije stižu “huškačke izjave Vučića, Dačića i Vulina koji se svojim drskim i neodmjerenim lupetanjem, u stilu neodgovornih “drumskih” razbojnika, razaraju svaku mogućnost iskrenoga i konstruktivnog dijaloga”, nije prikladan trenutak za održavanje sastanka.

“Srbija je izgubila rat i Hrvatska se mora ponašati kao pobjednička zemlja. Zato je neprikladno da predsjednik Vučić, četnički zločinac i agresor, dolazi u Zagreb bez odgovora na brojna pitanja poput ubijenih i nestalih, opljačkanog kulturnog blaga i srbočetnickih logora… Tim više što se istovremeno u Srbiji ne poštuje hrvatska manjina već se stalno napada i pokušava umanjiti izmišljanjem nepostojećih termina poput bunjevaca”, rečeno je na konferenciji za novinare Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U ponedjeljak će zato s Trga bana Jelačića krenuti u mirnoj povorci do trga Svetog Marka i ondje obrazložiti svoje zahtjeve i pomolit se za sve pale Hrvate u Domovinskom ratu.

HVIDRA podržava prosvjed protiv Vučića na Markovom trgu u ponedjeljak, evo što kaže Đakić

Facebook Komentari