HVIDRA podržava prosvjed protiv Vučića na Markovom trgu u ponedjeljak, evo što kaže Đakić

HDZ-ovac Josip Đakić u Saboru je jutros komentirao dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb i potvrdio da će i HVIDR-a podržati prosvjede povodom tog najavljenog posjeta.

“HVIDR-a je uvijek bila uz naše roditelje, i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer ona mjerila i kriteriji koji su građeni kao posebna mjerila i kriteriji u pretpristupnim pregovorima Srbije EU nisu ispunjeni”, rekao je Đakić i dodao da treba jasno reći da “Srbija mora raditi na ispunjenju tih posebnih kriterija”, javlja N1.

Prosvjed zbog dolaska Vučića najavila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te su izvijestili da će se on održati u ponedjeljak u 10 sati na Markovom trgu, piše Večernji list.

Đakić je komentirao i jučerašnju izjavu srpskog ministra Aleksandra Vulina da će Vučića u Zagrebu dočekati “ustaše na hrvatskim Trgovima”.

“Mi nismo ustaše niti smo to bili u Domovinskom ratu. Niti smo to danas. Nikakvih poveznica s ustaštvom nemamo. A u demokratskoj i slobodnoj Hrvaskoj smo doživjeli njihovu agresiju. Oni bi trebali sebe preispitati tko su oni. Iako znamo tko su oni. Oni su zastupali ideje Velike Srbije i u biti su fašisti koji su u obliku četnika nastupali u proteklom vremenu. Ali to je iza nas. Danas trebaju ispuniti ono što im nalaže EU”, rekao je Đakić i dodao da treba su među tim kriterijima nestali, a spomenuo i plaćanje ratnih šteta.

Na pitanje je li za njega Vučić četnik, Đakić je rekao da je Vučić nastupao sa pozicije četništva zajedno sa Šešeljem i Nikolićem. “Oni su aktivno sudjelovali u svojatanju hrvatskog teritorija”, rekao je Đakić. Na pitanje treba li s njim razgovarati, kazao je da je “na žalost Vučića izabrao srpski narod” i da je “on bio najgori odabir”.

“Dobro je da se razgovara i da se počnu rješavati otvorena pitanja”, zaključio je Đakić.

Vulin: Vučića će u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima, pokušati doći do njega i ubiti ga, kao u Srebrenici

Facebook Komentari