Teški trenuci za kapetana: UEFA je i službeno suspendirala Darija Srnu do kraja ove sezone

Iako istraga još traje, UEFA je i službeno suspendirala Šahtarova kapetana Darija Srnu (35) do kraja ove sezone.

UEFA to je potvrdila dokumentom od 5. veljače, u kojem su ispisane disciplinske mjere za sve igrače iz svih momčadi (žuti i crveni kartoni) uoči utakmica osmine finala Lige prvaka. Kraj svih igrača su oznake za kartone, a kraj Srnina imena kratica OOC koja znači out of competition, odnosno “izbačen iz natjecanja”.

Podsjetimo, Darijo Srna je u rujnu prošle godine obaviješten da je u ožujku nakon utakmice protiv Napolija pao na doping testu. Darijo je i sam rekao da će se povući dok se sve ne raščisti, no slučaj bivšeg hrvatskog reprezentativca gotovo se nije pomakao s mjesta.

”Ovo je još jedna bitka koju moram pobijediti i tako će i biti. Ako sam mogao pokopati svoga oca, ispuniti mu zadnju želju i zaigrati na Europskom prvenstvu bez ijedne tablete, onda nema logike da sam sada napravio svjesno nešto. Prema tome, čist sam, dokazat ću to i iza toga se vratiti na teren”, izjavio je nedavno Darijo Srna.

Konačan rok do kojeg Nacionalni antidopinški centar Ukrajine mora zaključiti slučaj i objaviti što je pronađeno u Darijevom uzorku je 22. ožujak, piše gol.hr.

Share This Article