Nakon velikog preokreta u kojem je supruga povukla svoj iskaz, sud je odlučio da je optužnica protiv župana Alojza Tomaševića – pravomoćna

Požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji unatoč pritisku iz njegove sada već bivše stranke HDZ-a, ne želi podnijeti ostavku – očekuju prvi koraci na sudu.

Na danas održanoj sjednici optužnog Vijeća raspravljalo se o optužnici, kojom se Tomaševića tereti da je zlostavljao i ozlijedio svoju suprugu Maru Tomašević. Nakon velikog preokreta u kojem je supruga povukla svoj iskaz, sud je odlučio da je optužnica pravomoćna.

“Potvrđivanjem optužnice započet je postupak, sastavljanje raspravnog spisa, i sudac, koji dobije predmet, zakazat će raspravu”, kazala je glasnogovornica suda u Požegi, dodavši da će rasprava biti zakazana u zakonskim rokovima.

Podsjetimo, Mara Tomašević sredinom je siječnja bez poziva podnijela Sudu pismenu izjavu da povlači sve optužbe protiv supruga te nije navela razloge takvog postupka.

Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi, Mirjana Madunić rekla je kako se iz izjave može zaključiti da Mara Tomašević ne želi kazneni progon supruga, ali je naglasila da to ne utječe na kazneni postupak jer se radi o kaznenim djelima koja se progone po službenoj dužnosti.

Po Zakonu o kaznenom postupku, Optužno vijeće nakon što zaprimi njegov odgovor mora odlučiti hoće li optužnicu potvrditi, odbaciti ili vratiti na dopunu ili ispravak.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu, a o obiteljskom nasilju u obitelji Tomašić njegova supruga Mara progovorila je u javnosti prije nekoliko mjeseci, piše N1.

Facebook Komentari