Martina Dalić na tajnom sastanku s MOL-om, Grmoja kaže da je potpredsjednica Vlade hodajući sukob interesa

Prioritetno se javnost obavijestilo, pa makar je bio Badnjak, da se kreće u nacionalizaciju Ine. Ipak, kako vrijeme odmiče, tako su aktivnosti vladajućih po tom pitanju postale tajnovitije, piše N1.

Premijer Andrej Plenković i ministar energetike Tomislav Ćorić ne otkrivaju sadržaj tajnih pregovora s predstavnicima Mola, Martina Dalić intenzivno uključena u pregovore bez obzira na to da joj je suprug u Upravi Ine!
Tako su tek na upit medija obavijestili o susretu Martine Dalić i mađarskog ministra nacionalnog gospodarstva u Budimpešti. I to nije sve, piše N1.

Potpredsjednica Vlade na pitanja ni danas nije odgovarala.

Ovog puta čekala su je pitanja o sastanku s predstavnicima MOL-a na kojem je prošloga tjedna bila u Budimpešti s ministrom energetike Tomislavom Ćorićem. U Mađarsku je otputovala, službeno, na sastanak s mađarskim kolegom, a o sastanku s predstavnicima MOL-a javnost ništa nije znala.

I dok Nacional koji je ovaj sastanak i otkrio kaže da njihovi izvori tvrde da MOL nije zasad zainteresiran za sudjelovanje u dokapitalizaciji, oporba pita: zašto tajni sastanak i što je Dalić radila na sastanku kad je izuzeta iz Savjeta za INA-u zbog svog supruga koji je član uprave te kompanije.

“Martina Dalić je hodajući sukob interesa, znamo za kave s osumnjičenicima, znamo da ona drži sve konce, Ante Ramljak je njen izbor i što je bilo s Fondom? Isto je rekla da je izuzeta od odlučivanja o INA-i zbog supruga, a sada vidimo da je išla na tajne sastanke za koje javnost ne zna”, rekao je Mostov Nikola Grmoja.

Početkom prošle godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak kojim bi utvrdili je li Martina Dalić zbog supruga u sukobu interesa ili ne. No taj postupak, doznajemo, još traje i odluka nije donesena. Nešto nakon pokretanja tog postupka, Dalić je isključena iz Savjeta za INA-u.

Vlada je tek nendavno dobila ponude za savjetničke usluge. Sada ih analizira, a odluka se očekuje idućih tjedana, piše N1.

Facebook Komentari