Stigle prve kazne iz Slovenije, ribar i njegova supruga trebaju platiti tisuće eura

Savudrijskim ribarima stigle su prve slovenske kazne za kršenje crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Nova TV doznaje da je, primjerice, jedan savudrijski ribar sa suprugom dobio čak 14 kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga sedam. Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura tako da Slovenija od njih traži da uplate ukupno 9.000 eura.
Ribar, javlja Nova TV, ne namjerava platiti dobivene kazne, već će ih on i njegova supruga proslijediti nadležnom Ministarstvu poljoprivrede, kako im je i pojašnjeno da trebaju postupati u slučaju da dobiju kazne od Slovenije.

Podsjetimo, Slovenija je u subotu poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njezinu moru, odnosno nedopuštenog prelaska slovenske granice.
Odluke o kaznama su poslane fizičkim osobama koje su počinile prekršaj, a ne hrvatskim institucijama jer se radi o pojedinačnim postupcima, a početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare na isti način, objavila je tijekom proteklog vikenda slovenska policija.
Slovenija, isto tako, ne priznaje trenutnu crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi, nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom pripada većina zaljeva.

Facebook Komentari