Snaga: Iza pokojnika je ostao i opstao njegov odvjetnički ured koji će i dalje mlatiti pare na novcu kojeg nema, na serijskoj traci za ovrhe

Stranka Snaga oglasila se na društvenoj mreži povodom smrti odvjetnika Marijana Hanžekovića.

OVRŠNIM ZAKONOM MORA SE ZABRANITI NAPLATU ODVJETNIČKIH TROŠKOVA OD OVRŠENIKA, I TO U SLUČAJEVIMA KADA OVRHE PROVODE DRŽAVNE TVRTKE I VELIKE PRAVNE OSOBE!

Čovjek je mrtav, i on je time postao nevažan, međutim, ono što je jako važno i što je problematično jest činjenica da postojeći Ovršni zakon omogućuje serijsku proizvodnju novca pojedinim odvjetničkim uredima. Iza pokojnika je ostao i opstao njegov odvjetnički ured koji će i dalje mlatiti pare na novcu kojeg nema, na serijskoj traci za ovrhe. Dužnici nemaju novca za dugove, pa onda iz ovršenog novca plaćaju javne bilježnike, plaćaju odvjetnike, plaćaju zatezne kamate, i taj krug pakla ne prestaje. Do glavnice takvi ovršenici ne mogu stići za svojeg života.

Hitno u OZ-u treba zabraniti naplatu ovršnih troškova odvjetnika od ovršenika te zateznu kamatu valja ograničiti na visinu glavnice! HITNO – GOSPODINE BOŠNJAKOVIĆU! ŠTO RADI TA VAŠA RADNA SKUPINA?, napisali su iz Snage.

Preminuo Marijan Hanžeković

Share This Article