Lovrinović: O Ini ću iznijeti u Saboru informacije koje će zvučati šokantno za čitavu hrvatsku javnost

Sindikati radnika sisačke Rafinerije sastali su se jutros u Zagrebu. Traže hitan sastanak s premijerom Plenkovićem na kojem žele pisano jamstvo da neće doći do zatvaranja Rafinerije.

Danas je u Sisku s radnicima bio predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović. Kaže da je okupio tim ekonomista koji su otkrili šokantne podatke o poslovanju Rafinerije. Najavio je da će ih predstaviti idući tjedan u Saboru na sjednici Odbora za gospodarstvo na kojoj očekuje i premijera.

“Ukoliko se ide u provedbu sa 1.7. tražimo garanciju za sve ono što je navedeno u toj odluci, a to tražimo od premijera i Vlade RH kao suvlasnika i od predsjednika uprave Aldotta”, rekao je Zvonimir Mikloš, glavni povjerenik podružnice Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala u Rafineriji nafte Sisak.

“Na temelju kratke analize koju sam jučer načinio kao ekonomist na temelju dostupnih podataka godišnjeg izvještaja iz INA-e saznao sam takve informacije koje ću sljedeći tjedan iznijeti u Saboru, a koje će biti šokantne, one će zaista zvučati šokantno za čitavu hrvatsku javnost”, poručio je Ivan Lovrinović, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari