Hajduk predstavio treće zimsko pojačanje: Mijo Caktaš se vratio kući

Mijo Caktaš novi je igrač Hajduka i nakon točno dvije godine ponovno će odjenuti bijeli dres kojeg je na neko vrijeme zamijenio onim Rubina iz Kazana.

Dvadesetpetogodišnji vezni igrač potpisao je s Bijelima ugovor do ljeta 2021. godine i bit će odmah na raspolaganju treneru Željku Kopiću na treninzima u turskom Beleku koji je trenutna pripremna baza hajdukovaca. Novi veznjak Hajduka nije skrivao sreću nakon povratka u Hajduk gdje će nositi dres s brojem 20…

”Presretan sam što sam se vratio kući. Zaigrati ponovno za Hajduk bila mi je velika želja, a sama činjenica da ću nakon dvije godine ponovno odjenuti bijeli dres me čini izuzetno radosnim. Momčad jako dobro poznajem, mislim da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu te jedva čekam odraditi trening sa suigračima i vidjeti stare prijatelje. Hajduk ima odlične igrače i vjerujem kako ćemo svi zajedno imati puno uspjeha u idućem razdoblju. Klub ima visoke ambicije i želim s Hajdukom učiniti nešto veliko”, prenosi službena stranica Hajduka Caktaševe dojmove.

Caktaš je debitirao u dresu Hajduk dresu 25. veljače 2012. godine na Poljudu u utakmici protiv Istre 1961 kod trenera Krasimira Balakova. Za prvu momčad Hajduka upisao je ukupno 134 nastupa u službenim utakmicama, a u sezonama 2012/13 i 2014/15 bio je igrač sa najviše nastupa u sezoni.

Postigao je 39 golova i dodao 15 asistencija. Sa sedam golova u 22 nastupa nalazi se u top pet Hajdukovih strijelaca u europskim utakmicama.

Zadnji dvoboj u bijelom dresu odigrao je 19. prosinca 2015. godine, također protiv Istre 1961. Početkom 2016. godine iz Hajduka je prešao u ruski klub Rubin Kazan. U ovoj polusezoni Mijo je upisao ukupno 10 nastupa i pritom postigao dva pogotka uz tri dodane asistencije.

No odlučio je raskinuti ugovor s ruskim klubom zbog nekih nepodmirenih dugova te se odlučio na povratak u Splitu.

Prije Caktaša stigli Filip i Gyurcso

To je treće pojačanje Hajduka ove zime. Jučer je ugovor s Hajdukom potpisao povremeni reprezentativac Rumunjske Steliano Filip. Ovaj 23-godišnji lijevi bek koji je stigao iz bukureštanskog Dinama pojačanje je na poziciji lijevog beka.

U dresu rumunjskog velikana u proteklih pet i pol godina odigrao je 153 utakmice, zabio šest golova i podijelio 10 asistencija, a nosio je i kapetansku traku. Za rumunjsku reprezentaciju odigrao je sedam utakmica, uključujući i susret sa Švicarskom na Europskom prvenstvu 2016. godine.

Filip je bio drugo zimsko pojačanje Hajduka nakon što se momčadi pridružio 26-godišnji Mađar Adam Gyurcso, krilni igrač koji je stigao na posudbu iz poljskog Pogon Szczecina. Gyurcso je prije Pogona igrao u Videotonu s kojim je bio prvak Mađarske pod vodstvom bivšeg trenera Hajduka Joana Carrilla.

Za reprezentaciju Mađarske odigrao je 18 utakmica i zabio tri gola. U Hajduku bi trebao zamijeniti Antu Ercega koji je ostvario transfer u Al Ahli Shabab iz Dubaija, piše gol.hr.

Share This Article