Nakon današnje press konferencije Ivice Puljka iz stranke Pametno oko obrazovne reforme, oglasili su se iz HNS-a

Nakon današnje press konferencije Ivice Puljka iz stranke Pametno, a na temu obrazovne reforme, oglasili su se iz HNS-a, stranke iz čije je kvote nadležna, nestranačka, ministrica Blaženka Divjak.

”Konstrukcije pojedinih političara vezanih uz obrazovnu reformu posve su promašene. Zato da raščistimo jednom zauvijek sve nedoumice:

1. Stara Ekspertna radna skupina više ne postoji! U tijeku je novi natječaj!

2. HNS je politički izborio da se i stari ERS i PSP razriješe te da se krene ispočetka!

3. Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu zahvaljujući HNS-u posve je transparentan: prijave idu online, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni.

4. Ministrica Divjak ubrzala je cijeli proces i ponovno aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su radili na kurikularnim dokumentima”, navode iz HNS-a na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, Ivica Puljak, član predsjedništva stranke Pametno, predstavio je danas u Splitu rezultate analize dokumenata, koje mu je, nakon 246 dana dostavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ‘iz kojih se jasno vidi ozbiljna sumnja u manipuliranje natječajem za Ekspertnu radnu skupinu’, kazao je na press konferenciji.

Facebook Komentari