Nakon što je Ina najavila gašenje pogona Rafinerije u Sisku, čime bi posao izgubilo 40-ak radnika, Stožer za obranu rafinerije zatražio je da ih tijekom jutra hitno primi premijer Andrej Plenković

Nakon što je Ina najavila gašenje pogona Rafinerije u Sisku, čime bi posao izgubilo 40-ak radnika, Stožer za obranu rafinerije zatražio je da ih tijekom jutra hitno primi premijer Andrej Plenković.

Stožer je Vladi predložio da do završetka pregovora o otkupu Ininih dionica stavi moratorij na sve MOL-ove odluke koje su, kako tvrde, štetne za Inu. Premijera žele obavijestiti o stvarnom stanju u sisačkoj Rafineriji i važnosti pogona koji Ina želi ugasiti.

Nama je naprosto nevjerojatno da u vrijeme dok se vode pregovori, MOL izvršava ovakvu jednu zločestu zadaću, odnosno gasi srce jedne rafinerije jer ova rafinerija je time ugašena, smatra Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i radnih mjesta.

Gašenje pogona FCC je za Rafinariju nafte Sisak kao da čovjeku izvadite srce i kažete on će živjeti. Neće živjeti!, rekao je Ibrahim Novaković, predsjednik Udruge branitelja Ine, piše HRT.

Facebook Komentari