Bandić se ne može načuditi medijskoj pozornosti oko auta koji ga ne košta ništa: Jadni su mediji i televizije, dalekovidnice, koje se bave ovim čim se mi bavimo. Ovo je karikatura

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na službeni događaj jučer došao u luksuznom Mercedesu daruvarskih registracijskih oznaka što je odmah prenijela N1 televizija, Bandić je večeras iz gradske garaže prisegnuo da će čim zatopli pješke na posao, prenosi ta televizija hvaleći oštro oko svog reportera.

“Jako sam sretan da smo pobudili ovoliku pažnju: Da smo napravili tri vrtića i škole, ne bih vidio ovoliko televizija ovdje, to samo pokazuje gdje živimo. Večeras ste me stvarno ugodno iznenadili i hvala Vam što ste došli. Imam 62 godine i još uvijek me iznenadite”, kazao je Milan Bandić obraćajući se javnosti na licu mjesta, iz garaže Gradske uprave, a oko njega su se poslagali pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, šef garaže Rafael Spajić te pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, kao što je i bilo navedeno ranije u pozivu odaslanom medijima uz vozače gradonačelnika Ivana Jurčića i Zdravka Krajinu.

“Ja mislim da smo mi u banani, jadni su mediji koji se ovime bave”

Nakon kraće stanke Bandić je ustvrdio: “Ja mislim da smo mi u banani. 2018. u Hrvatskoj baviti se ovim stvarima je ispod razine ljudskog dostojanstva, imamo važnijih problema. Jadni su mediji i televizije, dalekovidnice, koje se bave ovim čim se mi bavimo. Ovo je karikatura”.

“Kada budem pisao memoare, moji će biti čitaniji od Churchillovih, ovo će biti jedan štiklec. Hvala Vam što ste došli”, nastavio je u svojem uobičajenm tonu.

Bandić: Bit će dobro za moje zdravlje da idem pješice

“Frljić bi mogao režirati predstavu; Ovo je posao za psihologe, sociologe i karikaturiste”

“Ono što je Frljić napravio u Kerempuhu, Frljić ili netko s klikerom bi mogao napraviti predstavu o ovom slučaj. Mislim da bi bila jedna od najgledanijih. Ovo je posao za psihologe, sociologe i karikaturiste. Hvala što ste došli još jednom”, kazao je gradonačelnik i potom iznio obećanje: “Sad prisežem da ću čim zatopli, ići pješke iz Bužanove do gradske uprave. Bit će to dobro za moje zdravlje”.

“Gdje mi živimo? Da sam u crkvi, prekrstio bih se, ali neću. Neću vrijeđati vjernike ovdje”, rekao je Bandić, koji se i višekratno pohvalio da su ga kad je dolazio, “zvali prijatelji Janjevci i rekli da svako dvorište Janjevca u Dubravi i svaki Imoćanin u dvorištu ima takav auto” i “njegovi prijatelji Janjevci i Imoćani su mu rekli da će mu oni osigurati automobil ako neće moći voziti ovaj”.

Laco: Ovo vozilo Zagreb ne košta ništa

Kalinić je istaknuo da svaki auto treba biti u skladu s funkcijom koju osoba obavlja, a što se tiče sigurnosnog pitanja rekao je da ne vidi nikakav problem da gradonačelnik dobije zamjenski auto i da on smatra da su oni koji su dali taj zamjenski auto, vodili računa o funkciji koju gradonačelnik obavlja.

“Ne vidim nikakvu dramatiku. Mislim da je situacija uredna. Poslovanje ureda gradonačelnika u koje spada i garaža je uredno, ovo vozilo Grad Zagreb ne košta ništa”, rekao je Laco i poručio da su “ostala vozila za potrebe flote Gradske uprave nabavljena putem javne nabave, preko rent-a-cara, što je za 15 posto jeftinije nego ranijih godina.

Spajić je opetovao da se radi o kvaru na Bandićevu automobilu zbog čega vozi Mercedes koji je zamjensko vozilo, a daruvarske su registracije jer je gradonačelnikovo vozilo trenutno na servis i isporučen je automobil daruvarskih registracija jer tvrtka koja im ga je isporučila nije imala automobil zagrebačkih registarskih oznaka.

Kvar će biti otklonjen za nekoliko dana, dodao je, a Kalinić je istaknuo i kako je uobičajeno da gradonačelnik koristi službeni automobil i kako on mora biti kvalitetan zbog kilometraže koju se njime prijeđe. Doduše, malo je nezgodno što su daruvarske tablice, sjetio se i on primjetiti.

Međutim, Bandić nije želio odgovoriti na pitanje koliko će dugo koristiti zamjenski automobil. Ustvrdio je opet da je sve to strašno, dodao da ćemo sutra pobijediti Francusku i zaključio: “Idemo delati”, piše N1.

Facebook Komentari