Šok u Pribislavcu: Učenik 5. razreda rasklopivim nožem ubo vršnjaka nekoliko centimetara iznad srca

Ilustracija

Kako se neslužbeno doznaje, na autobusnoj stanici u centru Pribislavca, došlo je do svađe između dvoje učenika 5. razreda u kojoj je učenik rasklopivim nožem napao svog vršnjaka.

U mjestu Pribislavec, na autobusnoj stanici je došlo do svađe dva dječaka. Kako se neslužbeno doznaje portal emeđimurje, učenik 5. razreda je uslijed svađe rasklopivim nožem napao svog vršnjaka.

“19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet”, rekao je za navedeni portal ravnatelj Osnovne škole Pribislavec, Bruno Matotek.

“Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca. Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom “, ispričao je ravnatelj Matotek.

Prema svjedočenjima djece koja su bila na stanici, dječak je prišao svom vršnjaku, rasklopivim nožem ga ubo u područje iznad srca i dao se u bijeg. Unesrećeni dječak je odmah potrčao u dućan u kojem je radila njegova sestrična te su iz dućana zvali hitnu i policiju. Na svu sreću, dječak je uz zimsku jaknu imao više slojeva odjeće pa nož nije uspio prodrijeti i nanijeti dublju ranu.

Ravnatelj kaže kako ništa nije upućivalo na ovakav događaj te da sudionici u ovoj situaciji nisu bili niti u svađi niti u bilo kakvim problemima.

“Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja”, kaže Matotek.

Nemili događaj su potvrdili i u policiji gdje kažu kako se provode istraživanja. Detalje nisu otkrivali jer se radi o maloljetnicima.

Share This Article