Ministar Ćorić: Radnici Rafinerije ne trebaju strahovati, dobit će otpremnine….

Dok pljušte reakcije na odluku INE da zatvori dio postrojenja u sisačkoj rafineriji, oglasila se i Vlada, odnosno ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić dao je izjavu za medije vezano uz Rafineriju nafte Sisak i poručio da tamošnji radnici ne trebaju strahovati i najavio da se ishod druge arbitraže s MOL-om očekuje krajem ove godine.

Most tvrdi da je krajnji cilj MOL-a potpuno zatvaranje rafinerije, a predsjednica Republike upozorava da bi to bila katastrofa za tisuće ljudi.

To nije početak gašenja cjelokupne proizvodnje u Sisku, nastavlja se biznis u Sisku dalje, poručio je ministar Ćorić.

Činjenica da jedno postrojenje u Sisku neće raditi u narednom razdoblju je posljedica činjenice da je u poslovnom planu za 2018. predviđena integracija sisačke i riječke rafinerije u kontekstu rafinerijskog biznisa što bi prema tom planu trebalo značiti unaprijeđenje tog biznisa, istaknuo je Ćorić.

O tom poslovnom planu je Uprava obavijestila Nadzorni odbor i on je u tom kontekstu podržao taj poslovni plan, dodao je te se osvrnuo na strahove radnika.

Ono što je važno za radnike sisačke rafinerije pa i ovog pogona je da će im biti ponuđena adekvatna mjesta, odnosno otpremnine i u tom kontekstu oni ne trebaju strahovati za svoju budućnost, poručio je Ćorić.

Ono što je važno za radnike je da će im biti ponuđena adekvatna mjesta i otpremnine i ne trebaju strahovati za svoju budućnost, zaključio je Ćorić kazavši da su zamjenska radna mjesta alternativa, a rekao je i da se krajem ove godine očekuje ishod druge arbitraže, prenosi N1.

Share This Article