Život s Vlastom: Vaše misli kreiraju vaš život. Vi sami birate hoćete li biti sretni, ili pak nesretni

Piše: Vlasta Janton

Sve što vam se u životu događa i sve što vam se dogodilo vi sami privlačite u svoj život. To radite snagom slika koje stvarate u svojem umu. To je ono o čemu razmišljate. Privlačite sve ono o čemu razmišljate.

Razmišljali o dobrim stvarima ili onim lošim, vi to privlačite u svoj život. Nije uopće važno da li vi to želite ili ne želite, ali dok god razmišljali često o nečem, bilo da je to i nešto što nikako ne želite u svom životu vi ćete to u svoj život privući. To se najčešće događa kada vam misli vrludaju, kada ni sami ne znate što želite, kojim putem poći, pa vam život donosi upravo ono što ne biste željeli.

Često ste negativni, u svemu vidite loše, kao da ste upali u neku crnu rupu, nikako da se osjećate veselije, poletnije i samo vam se po glavi mota misao kako ste nesretni, kako je ovo bezizlazna situacija, pitate se zašto toliko patite, zašto vam ništa ne ide od ruke.

I samim tim razmišljanjem vrtite se u krug.

Privlačite još negativnijih stvari u svoj život, događaju vam se još lošije stvari, jer ste uporno zatvoreni u tamu. Neki dan mi netko kaže “Jel vidiš kako je ipak na kraju sve loše završilo. Cijelo vrijeme sam govorio da to neće biti dobro”. Slušam ga i mislim si pa naravno da je loše završilo, pa cijelo vrijeme si mislio o tome negativno i govorio negativno, naravno da je završilo loše. Ti si sam već u svojim mislima prizvao da loše i završi. Zato se tome ne treba čuditi. Osoba si sama svojim mislima kreira život i onda su mu svi drugi krivi kad ne ispadne dobro. Kako misliš tako i živiš.

Vaše misli doista kreiraju vaš život. Vi ste ono što mislite, vi ste ono o čemu najviše razmišljate. Vi ste ono što najprije u svakoj situaciji vidite, vi ste ono što iz svakog događaja u danu izvlačite. Bilo ono dobro ili loše, vi ste sami kreator svojeg života, počevši s mislima. Ako u svemu vidite loše, loše će se i dogoditi, počnete li u svemu vidjeti nešto lijepo i dobro, pa makar to bila za početak sasvim mala sitnica u život će vam početi ulaziti lijepe stvari.

Ako samo jadikujemo, ako samo okrivljavamo druge za svoju nesreću, ako samo čekamo da nas netko drugi spasi od naših tuga i boli, ostat ćemo na dnu. Nećemo postići ništa.

Taj krug svega lošeg možete razbiti samo pozitivnim razmišljanjem i osmijehom. Te pozitivne misli neka prati i lijepa, pozitivna emocija. Tog trena kada sami odlučite biti sretniji i uzeti uzde u svoje ruke, kada vam turobne misli zamjene one sunčane, sve će se početi kretati prema boljem sutra. Probajte, zaista vas ništa ne košta, a donijeti će pregršt ljepote u vaš život.

Kada vas uhvati briga oko bilo kojeg problema, počnite razmišljati pozitivno i neka vas preplavi emocija koju bi osjetili da je taj problem riješen. U tom trenu kada to osjetite sve će polako pritjecati u vaš život da vam pomogne u rješavanju tog problema, i to rješen na način koji vam nikada ne bi pao na pamet. Vaše je samo da mislite pozitivno i vjerujete kako će sve biti dobro, ostalo prepustite Svemiru.

Jednom kad počinjete shvaćati da ste vi sami tvorac vaše stvarnosti, vidjet ćete da posjedujete moć promijeniti tu stvarnost u sve što poželite.

Shvatit ćete da knjigu svog života možete ispuniti čime god poželite, jer vi i samo vi ste njezin tvorac, za početak vam je potrebno ono najvažnije: da se ovog trenutka dobro osjećate i da što se više koristite snagom vlastite nutrine privući ćete još više lijepih događaja u život, ljudi, posla. Nikada nemojte pomisliti da je za nešto prekasno, jer nije.

Upravo sada dok ovo čitate je taj trenutak, trenutak da shvatite da jedino tko vas u svemu ograničava i sputava jeste vi sami. Otpustite ograničene misli, otpustite negativnosti, otpustite loše osjećaje, radite ono što volite, radite ono što vas raduje, u čemu uživate.

Kad se posvetite vlastitoj radosti privući ćete čitavu lavinu radosti, jer zračite radošću. Stara mudra poslovica također kaže: Kako zračiš tako i privlačiš.

Moć u potpunosti pripada vama. Jedino vama!

Facebook Komentari