Bernardić angažirao za PR Mesićevog savjetnika

Davor Bernardić pokucao je na vrata stručnjaka za politički marketing Siniše Jagodića još u vrijeme unutarstranačkih izbora u SDP-u.

No potkraj studenoga prošle godine aktualni šef socijaldemokrata opet je zatražio Jagodićeve usluge kada se suočio sa strmoglavljenjem SDP-ova i svojeg osobnog rejtinga.

Jagodić je potvrdio tportalu da opet radi za Bernardića i dodao kako su prvi put surađivali dok je aktualni šef SDP-a još bio u gradskoj organizaciji stranke. Bernardiću je pomogao i oko kampanje za unutarstranačke izbore, a Jagodić kaže da se njihova suradnja obnavlja ‘sukladno potrebama i situacijama’. ‘Ne mogu govoriti o detaljima našeg odnosa, ali je u okviru onoga što inače radim, a to je stranački konzalting i strategije političke analize’, kaže Jagodić.

Na pitanje je li on Bernardićev savjetnik za osobni imidž, odmahuje rukom. Kaže da je ta titula deplasirana jer je šef stranke ujedno personifikacija stranke pa po toj logici peglajući Bernardićev imidž zapravo pegla imidž stranke. Upitan je li riječ o zahtjevnom angažmanu s obzirom na to da Bernardić ima problema s artikulacijom svojih ideja i stavova te njegove izjave i objave na društvenim mrežama javnost često dočeka na nož, Jagodić kaže da ovaj angažman nije previše zahtjevan za njega s obzirom na 18-godišnje iskustvo u ovom poslu.

‘Vidim rezultate koji me ohrabruju’, kaže i dodaje da je Bernardićev rejting početkom siječnja znatno narastao. Tada je prema CRO Demoskopu zabilježeno da je zasjeo na peto mjesto najpozitivnijih političara s rejtingom od 4,5 posto, dok je samo mjesec ranije imao 2,7 posto.

Osim što je pet godina bio Mesićev savjetnik u Uredu predsjednika, Jagodić je radio za kandidate na izborima u BiH i u Sloveniji. Uz to je bio član Uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću. S obzirom na svoje iskustvo, planira izdati knjigu o ključnim procesima u izbornim kampanjama.

Facebook Komentari