Istekao rok za ponude savjetnika za otkup Ine

U ponedjeljak u ponoć istekao je rok za ponude potencijalnih savjetnika za otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, javlja Hrvatski radio. Vlada je uputila javni poziv uglednim svjetskim investicijskim bankama.

Od savjetnika očekuju procjenu stanja, prijedlog najboljeg rješenja za otkup dionica te odgovor na pitanje treba li Vladi strateški partner.

U potrazi za potencijalnim savjetnicima za otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, uputili su poziv na 18 adresa, najjačim svjetskim financijskim kućama.
Iz Vlade poručuju da sve ide prema planu.

Sredinom prosinca prošle godine, podsjetimo, na sjednici Vlade raspravljalo se o raspisivanju ponude za savjetnika Vlade u vezi s mogućem otkupu dionica INA-e od MOL-a.

“Riječ je o ispunjavanju prethodnog zaključka Ministarstva financija i Ministarstva energetike da temeljito pripreme ovaj prijedlog. Ponuda će ići na ključne ugledne svjetske financijske institucije koje se bave ovom vrstom posla i nakon temeljite analize odabrat ćemo adekvatnog savjetnika”, rekao je tada premijer Andrej Plenković.
Ministar financija, Zdravko Marić, rekao je da su dva ministarstva usuglasila prijedlog poziva za prijavu za savjetnika za otkup dionica Ine od MOL-a. Marić je istaknuo da se analizom utvrdilo 18 predviđenih adresa na koje će se poslati poziv.

“Ali ponude mogu dostaviti i ostali savjetnici, koji nisu bili obuhvaćeni u ovom pozivu. Rok za prijavu je 15. siječnja 2018. godine, nakon čega će se vrednovati same ponude i nakon toga poduzimati korake u selekcijskom procesu”, rekao je Marić.

Share This Article