Petrov: Inu otkupiti, HEP razviti u regionalnog lidera

U Križevcima su se okupili saborski zastupnici i suradnici Mosta nezavisnih lista. Na dvodnevnom sastanku raspravlja se o strategiji djelovanja u ovoj godini. Jedna od glavnih zadaća bit će stvaranje zakonskih okvira kojima bi se administrativno rasteretili obrtnici, mali i srednji poduzetnici kako bi se mogli više posvetiti osnovnom poslovanju i postali konkurentni te kako bi više izvozili i otvarali radna mjesta.

Most će ustrajati, rečeno je, i na reformi pravosuđa, a čelnik stranke Božo Petrov komentirao je situaciju vezanu za Inu i HEP zapitavši se ima li Vlada uopće namjeru išta raditi, u vezi s tim, za Hrvatsku, važnim pitanjem.

“Nažalost, ono što se vidjelo kod njih je da je priča o otkupu INA-e, zapravo, bila priča o prodaji HEP-a. I tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči. Mi i dalje smatramo da je INA iznimno bitna i da se treba ići u otkup, da postoji način kojim se ne povećava javni dug i da s pomoću INA-e i s pomoću HEP-a možemo graditi energetsko neovisnu budućnost Hrvatske,” rekao je Petrov.

“Dvadeset godina HEP se ne razvija, iako je mogao svake godine imati akviziciju barem jedne tvrtke, s obzirom na visinu godišnjeg prihoda. No, ni sada nije kasno da HEP postane regionalni lider. Nije kasno da se krene i u preuzimanje INA-e. Samo treba odlučiti,” rekao je i ocijenio da je pitanje ima li Vlade namjeru to učinit. “S obzirom na način na koji funkcioniraju, sve će biti na kraju svaljeno na leđa građana, iako ne treba tako biti,” rekao je Petrov, javlja HRT.

Facebook Komentari