Orepić: Most nema politike za narod, sve se svelo na međuljudsko ogovaranje i diskreditaciju

Gost emisije “Nedjeljom u dva” bio je saborski zastupnik Vlaho Orepić. U prvom TV intervjuu nakon izlaska iz Mosta objasnio je razloge napuštanja te stranke. Što će Orepić ubuduće raditi kao saborski zastupnik, kakva je sudbina trećeg puta u Hrvatskoj, neka su od pitanja koja su postavljena u emisiji.

Komentirajući svoju struku ‘fitness trenera’, izjavio je da je u njegovoj karijeri taj oblik sporta najveće iznenađenje. “Toliko godi tijelu jer nema ozljeda i kritičnih opterećenja”, rekao je. Volio bih se vratiti u taj svijet. Potvrdio je daje i on poput ostalih dobio na kilaži kao političar, ali je krenuo u borbu s kilogramima. Politiku doživljava kao isključivo “obavljanje posla za narod”.

“Politika u Hrvatskoj trenutačno se bavi strančarenjem i interesima i treba je vratiti na pravi put”, istaknuo je Orepić. Za politiku Mosta rekao je da je nekorisna i konfliktna.

“Od loše i zle politike lošiji je nedostatak bilo kakve politike – to je zamka u koju je upao Most. Most nema politike za narod, sve se svelo na međuljudsko ogovaranje i diskreditaciju. “Hrvatska je doslovno zapuštena i nezaštićena, posao za narod se ne obavlja. Moj je politički cilj pristojna, uređena, građanska Hrvaska uređenih ekoloških standarda. Ideja Mosta nije s tim u suprotnosti, ali to nije njegova trenutačna politika”, naglasio je Orepić. Svjetonazorski, dodao je – Most je orijentiran desno, a takva ne bi trebala biti njegova politika, on bi trebao povezivati, smatra Orepić. Izlazak iz Mosta rezultat je, kaže, njegove ljudske i političke dosljednosti.

Bivši je branitelj, ali ističe – borio se za slobodu Hrvatske, ali i za slobodu u Hrvatskoj. Smatra da je dio braniteljske populacije privilegiran u odnosu na ostale građane.

“Branitelje treba poštovati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć”, kazao je.

Obrušio se i na dvije najveće stranke. “U HDZ-u i SDP-u imate strukturu osobnih komoda – možda njih velik broj ne voli gosp. Plenkovića, ali će glasovati za njega zato što time ostvaruje pogodnosti jer je HDZ na vlasti. To se mora promijeniti”, poručio je. “Uz populističku politiku jednako je opasan i rođački kapitalizam”, naglasio je. U razgovoru je potvrdio kako se zauzima za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“Ako je istina da je ministar pisao da se film ne može emitirati, mora otići”

Ako je ministar branitelja Tomo Medved tražio od nacionalne televizije da udovolji nekim braniteljskim udrugama i da se ne prikazuje film “Ministarstvo ljubavi”, mišljenja je da mora dati ostavku.

“Branitelj sam, branio sam se za slobodu za domovinu i slobodu u domovini. Ako je istina da je ministar pisao da se film ne može emitirati, mora otići”, rekao je Orepić.

Na kraju emisije Aleksandar Stanković apelirao je na suzbijanje širenja mržnje u medijima.

Facebook Komentari