Hrvat, zastupnik u crnogorskom patlamentu, prijavio napad automobilom, policija pronašla vozača, evo što su utvrdili

Policija u Tivtu pronašla je vozača kojeg je zastupnik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović prijavio da se automobilom zaletio u njegovom pravcu, priopćeno je iz Uprave policije, prenose vijesti.me.

U priopćenju se dodaje da su prijavljeni vozač S.R. i njegov suvozač V.S. iz Tivta negirali navode prijave, a da se tužitelj izjasnio da nema elemenata kaznenog djela.

Iz policije su kazali da je Vuksanović u petak, 12. siječnja, pola sata prije ponoći, prijavio tivatskoj policiji da je u naselju Donja Lastva u Tivtu, dok je pješačio, nepoznati vozač automobila „VW Polo”, tivatskih tablica, krenuo prema njemu, a zatim automobilom naglo skrenuo u stranu, te da je, nakon što ga je umalo udario, iz vozila glasno vikao prema njemu.

“Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom u prostorijama OB Tivat u 23,50 obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića. U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve ali da prolaskom navedenim putem nije ni primjetio Vuksanovića. Ubrzo je identifikovan i suvozač S.R, a radi se o V.S. iz Tivta. V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R,” ističu iz Uprave policije.

Tužitelj u Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića kaznenog djela čije se gonjenje provodi po službenoj dužnosti.

“O postupanju policijskih službenika i o stavu nadležnog tužitelja je upoznat i Vuksanović, a dalji operativni rad je u tijeku,” zaključuju iz policije.

Vučinović: nadležni da utvrde je li događaj politički motiviran ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca

Najoštrije osuđujemo sinoćnji incident u kojem je Adrijan Vuksanović, zastupnik HGI u Skupštini Crne Gore, doživio napad automobilom, priopćila je danas Marija Vučinović, predsjednica HGI.

“Pozivamo nadležne organe da utvrde, je li spomenuti događaj motiviran političkim djelovanjem HGI i njenim predstavnikom u Parlamentu ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca u kojem je Vuksanović doživio veliku neugodnost. Očekujemo da će institucije brzo i efikasno riješiti ovaj nemili događaj, imajući u vidu i slične pojave koje su bile upućene protiv političkih predstavnika Hrvata u Crnoj Gori”, rekla je Vučinović.

HNV: Najoštrije osuđujemo incident, pohvale policiji

Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) Crne Gore najoštrije osuđuje incident koji se dogodio sinoć u Donjoj Lastvi, kada je grupa mladića automobilom nasrnula na Adrijana Vuksanovića, zastupnika HGI u Skupštini Crne Gore, priopćeno je danas iz tog vijeća.

“Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pohvaljuje brzu i efikasnu akciju odjela sigurnosti Tivat u rasvjetljavanju ovog događaja”, navodi se u priopćenju HNV koje potpisuje predsjednik HNV, Zvonimir Deković.

Share This Article