Najmanji USB-C flash drive čija memorija iznosi 1 TB

Na najvećem sajmu elektronike (CES), koji se svake godine održava u Las Vegasu, među svim televizorima, prijenosnim računalima i raznim drugim gadgetima, sve je veći izbor mini uređaja za ogromnu pohranu podataka.

Tako je i kompanija SanDisk na ovogodišnjem sajmu CES 2018 predstavila najmanji USB-C flash drive čija memorija iznosi 1 TB.

Da ne bi bilo zabune, ovo nije flash drive s najvećom memorijom jer ta titula pripada prošlogodišnjem Kingston Data Traveler Ultimate GT-u, čija memorija iznosi 2 TB, nego je riječ o trenutno najmanjem USB-C flash driveu s memorijom od 1 TB.

SanDiskov radni prototip u potpunosti je USB 3.0 zamijenio USB-C tehnologijom, tako da će korisnici moći direktno prebaciti sadržaj na računalo ili pametni telefon s operativnim sustavom Android.

Budući da je Flash drive trenutno prototip, za sada nije poznato kada će se pojaviti na tržištu i po kojoj cijeni. No, s obzirom na to da je cijena USB-C SSD u punoj veličini od 1TB već sada 350 dolara (oko 2200 kuna), teško je zamisliti da će SanDiskov model biti pristupačniji, piše Zimo.

Share This Article