Nacionalni park Plitvice natječajem kupovao SUV od 300.000 kuna, novi ravnatelj zaustavio

Bivša v.d. ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera ostavila je “vruć krumpir” novom ravnatelju Tomislavu Kovačeviću. Riječ je o nabavi četiri vozila ukupne vrijednosti od 670.000 kuna (bez PDV-a), jedno od kojih je i luksuzni SUV, koji je sam, prema natječaju, procijenjene vrijednosti od 300.000 kuna.

Natječaj je objavljen 27. prosinca 2017., a otvoren je do 12. siječnja 2018. godine. Prema istom, iz Nacionalnog parka ne traže najnižu, već ekonomski najisplativiju cijenu.

Novom ravnatelju Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislavu Kovačeviću, koji je imenovan 3. siječnja 2018., jedan od prvih zadataka mogao bi biti i pojašnjenje javnosti zašto su Parku potrebna vozila procijenjene vrijednosti od 670.000 kuna (bez PDV-a).

Podsjetimo, Kovačevićevo imenovanje dovelo je i do napetosti unutar ličkog ogranka HDZ-a i Darka Milinovića s jedne strane te šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i ministra Tomislava Čorića s druge strane. Plenković je, kao posljedicu toga, raspustio navedeni ogranak HDZ-a.

Specifikacije traženog luksuznog SUV-a:

-dizelaš

-mijenjač sa šest brzina

-najmanje 130 konjskih snaga

-dužina između 4,44 i 4,5 metara

-širina do 1,9 metara

-visina do 1,65 metara

-maksimalan broj osoba: 5

-aluminijski nosači na krovovima

-aluminijski naplaci od 18 cola

-radiouređaj s “bluetooth hands free” mogućnostima

-elektronički podesivi bočni retrovizori

-bijela boja

-cijena 300.000 kuna bez PDV-a

Osim luksuznog SUV-a, prema objavljenom natječaju, Nacionalni park Plitvička jezera nabavlja još tri vozila – jedno osobno vozilo s pogonom na sva četiri kotača i procijenjene vrijednosti od 90.000 kuna bez PDV-a te dva kombi vozila procijenjena na 280.000 kuna, isto tako bez PDV-a, prenosi Dnevnik.hr.

Bivša v.d. ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera, Antonija Dujmović, u čijem je mandatu raspisan natječaj, ne vidi ništa sporno u njemu te tvrdi da se vozila, posebice luksuzni SUV, ne nabavljaju za potrebe ravnatelja Nacionalnog parka.

“Ne radi se o vozilu za ravnatelja, već radnike parka i njihove goste”, rekla je Dujmović za Jutarnji list i onda sve prebacila na novog ravnatelja.

“Odluka o odabiru još nije donesena, a tu odluku donijet će novi ravnatelj”, dodala je.

Nacionalni park Plitvička jezera niti iz drugog pokušaja neće dobiti luksuzni terenac kojim bi se vozao i čelnik te ustanove. Novi ravnatelj Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević je brzinski povukao iz natječaja kupnju terenca vrijednog do 375.000 kuna, neslužbeno je potvrđeno za 24 sata. Kovačevićevo imenovanje prošli tjedan je izazvalo raskol u HDZ-u, a dočekao ga je natječaj za vozila koje je raspisala njegova prethodnica Antonija Dujmović.

Facebook Komentari