Malena Rita oporavlja se od dvije teške operacije, majka računa s odlaskom kući i traži stan

Hrabra četverogodišnjakinja Rita, kojoj je prošli tjedan transplantirano srce, danas je puno bolje, rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Stanje djevojčice Rite, četverogodišnjakinje kojoj je u subotu transplatirano srce u KBC-u Zagreb, sada je stabilno. Potvrdio nam je to Ante Ćorušić, ravnatelj kliničkog bolničkog Centra Zagreb, koji kaže i da je djevojčica danas puno bolje.

Ako će razvoj situacije ići ovakvim tijekom, to je to, kaže. Naravno da postoje neki medicinski problemi, ali oni su razumljivi nakon operacije kakvu je imala četverogodišnjakinja. No, kako kaže Ćorušić, ako se nastavi ovakav razvoj situacije, Rita će moći kući.

Nakon buđenja bila gladna i žedna, ali i svjesna operacije

Prijateljica Ritine majke Dine, Marija Šapina, rekla je za dnevnik.hr kako se Rita još jučer probudila. Bila je, kaže, gladna i žedna, ali i svjesna da ima novo srce.

“Rita je, hvala Bogu, dobro, sve ide po planu, skinuta je s respiratora. Jučer predvečer se probudila i pričala je sa svojom mamom”, rekla je Marija.

Djevojčica se sjetila svih stvari koje su se dogodile prije operacije. Sada svi čekaju da Rita izađe s odjela intenzivne njege jer će to biti korak prema ozdravljenju i prema tome da Rita dođe doma.

“Rita je lavica i probudila se prije negoli je itko očekivao”, kaže Marija.

S obzirom na to da se Rita oporavlja i da će kroz izvjesno vrijeme moći kući, njezina majka na Facebooku se obratila svima koji joj mogu pomoći u potrazi za stanom. Djevojčica će nakon izlaska morati biti u posebnim uvjetima te imati sobu samo za sebe, a obitelj traži stan na području Prečkog, Vrbana, Jaruna ili Španskog.

Rita je u dva dana dobila dva srca, evo kako ide oporavak

Facebook Komentari