Bernardić o stanju u SDP-u, hoće li dati ostavku i kakve su perspektive

Završio je susret Predsjedništva SDP-a. Predsjednik stranke Davor Bernardić komentirao je nakon sjednice teme o kojima se govorilo.

“Naš zadatak je vizija bolje uspješnije Hrvatske”, rekao je Bernardić.

“Naš zadatak je da svu silinu onoga što je SDP radio, a riječ je o ogromnom radu, počnemo jasnije komunicirati. Tu vidim i svoje propuste. Sastanak u Ogulinu vidim kao redovito druženje, taj sastanak je dogovoren krajem prošle godine na klubu zastupnika. Nema razloga da ga ne pomaknemo za jedan dan, ali taj sastanak će se održati”, rekao je o najavljenom team buildingu SDP-ovaca u Ogulinu.

Što se tiče stanja u vukovarskom SDP-u, Bernardić kaže: “U Vukovaru je u tijeku proces medijacije i donijet ćemo odluke. Više puta sam ponovio: za ono za što je Sabo odslužio kaznu, nitko drugi u Hrvatskoj nije odgovorao. Za ovo nisu odgovarali ni Plenković, Vrdoljak i Saucha, za političku trgovinu. Da se mene pitalo, treba razmisliti o kriterijima. SDP je pokazao da je korak ispred svih drugih stranaka, i po pitanju izbora. Mi moramo poštovati statut i zakone ove zemlje.”

“Konvencija će biti u skorom roku, vjerojatno početkom veljače. Dogovaramo termine s našim europskim prijateljima za koje bismo htjeli da nam budu gosti”, odgovorio je na održavanje Izvještajne konvencije.

Što je uzrok najlošijeg rejtinga SDP-a u posljednje tri godine?

Može se svašta reći. Statistika je čudo, nikad lošiji rejting Vlade, a nikad popularniji HDZ- Ovo je prilika da vidimo što smo napravili za SDP i očekujem to od svakog u SDP-u. Moja vrata su uvijek otvorena za one s dobrim prijedlozima. Mediji nisu prava adresa za iznošenje priča iz SDP-a. SDP je jedina alternativa koja Hrvatsku može vratiti u doba perspektive i budućnosti.

Jeste li spremni dati ostavku?

Godinu dana preispitujem svoj rad. Dočekale su me neke neočekivane stvari, bilo je pokušaja destrukcije gdje se dovodila u pitanje i moja pozicija. Važno je da sam danas svjesniji, ozbiljniji i puno fokusiraniji i odlučniji. Naš zadatak je da to prepoznaju građani.

Što je na Predsjedništvu rečeno o kritikama Miranda Mrsića?

Nitko o tom ništa nije rekao.

Team building u Ogulinu?

To radimo svake godine. SDP je u procesu preispitivanja. Trebamo si otvoreno priznati stvari koje mislimo da se mogu poporaviti. Očekujem da svi guramo kola u istom smjeru.

Što ako neki zastupnici napuste stranku?

Prvi put čujem pa to ne mogu komentirati.

Što ako ih se dio ne pojavi na team buildingu?

Dolazak u SDP-ov klub je dolazak na posao za koji su ljudi u Saboru plaćeni.

Situacija u HDZ-u?

Što se tiče unutarnjih stvari u drugim strankama, to ne komentiramo. Ovdje je stranački interes, a kad je HDZ u pitanju riječ je o podjeli plijena, stavili ispred interesa Hrvatske po milijunti put. Što se tiče Tomaševića, podržavam zakašnjelu odluku da obitteljskog nasilnika pozovu na ostavku. Idemo se zajedno boriti protiv nasilja u obitelji, nasilja nad ženama, pozivam HDZ da ratificira Istanbulsku konvenciju.

Share This Article