Jandroković preporučuje Tomaševiću ostavku, a Tromblonu da nema ništa od njegovih ideja

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ), nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, treba podnijeti ostavku na mjesto župana, smatra predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Potpuno je jasno da nakon svega što se dogodilo župan Tomašević podnese ostavku”, rekao je u četvrtak Jandroković, prenosi N1.

Ako Tomašević to učini Jandroković kaže da će o tome odlučivati na stranačkim tijelima, ali “vjeruje da će biti dovoljno mudrosti s njegove strane da će to i učiniti.”

Jandroković je komentirao i pismo ratnog veterana Petra Janjića Tromblona premijeru Andreju Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali.

“Takva pitanja rješavaju se dogovorom dviju strana i ne može samo jedna strana riješiti taj problem, a ovdje moramo biti razboriti, mudri. Politika se vodi razumom, a ne srcem. Razumijem one koji su možda nervozni, ali treba ovdje biti veoma mudar i tražiti rješenja prihvatljivi za Hrvatsku, a to se neće raditi naglim potezima”, rekao je Jandroković u četvrtak nakon 16. sjednice Predsjedništva Sabora, prenosi N1.

Tromblonov ultimatum Plenkoviću: Imate 72 sata ili organiziram sto ribarskih brodova i brodica hrvatskih branitelja za obranu

Share This Article