Ćorić izbor šefa NP Plitvička jezera prebacio na stručno povjerenstvo, Kujundžić i Kušćević ne smatraju da je lička pobuna nešto bitno za HDZ

Tomislav Kovačević na mjestu novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera izbor je stručnog povjerenstva Ministastva zaštite okoliša i energetike. Izjavio je to ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči sjednice Vlade RH komentirajući ostavku Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a nakon što je Ćorić novim ravnateljem NP-a imenovao Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a, piše HRT.

Ćorić je istaknuo da je stručno povjerenstvo njegova ministarstva ocijenilo Kovačevića kao najboljeg kandidata.

I neki drugi ministri komentirali su sukob oko imenovanja ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera, pri čemu smatraju da to ipak neće negativno utjecati na stanje u HDZ-u.

Ministar uprave Lovro Kuščević kaže da je HDZ kompaktan i čvrst te da će se neki manji problemi nadići. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je samo da je Dado (Milinović) bio odličan župan. Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da nije upoznat s detaljima oko izbora novog ravnatelja Nacionalnog parka, ali uvijek treba odabrati najbolje.

Milinović je istaknuti član HDZ-a, ocijenio je Kujundžić dodavši kako ne odobrava drastične poteze, kao što je ostavka na čelno mjesto županijske organizacije stranke i dodaje da je potrebno razgovarati. Na pitanje je li to udarac premijeru Andreju Plenkoviću odgovorio je kako ne vjeruje da se išta ozbiljno događa i da neće biti velikog sukoba u HDZ-u, piše HRT.

Američka dijaspora je ogorčena, kažu: Mi za ovu, Plenkovićevu vladu ne postojimo, otići ćemo iz HDZ-a

Share This Article