Vjeroučitelj Bagarić zbog ekspozea o Mesiću i likvidaciji završio u istražnom zatvoru

Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću (1979.) određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona, objavilo je danas, nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

“Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika, u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovijesti.

Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti”, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na svojim internetskim stranicama.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog zagrebačkog Državnog odvjetništva te vjeroučitelju odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a, piše Večernji list.
Podsjetimo, u zagrebačkoj školi Matija Gubec na Knežiji vjeroučitelj Krešimir Bagarić snimljen je kako učenicima predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac.

Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole koji je snimku njegova divljanja poslao redakciji Indexa. Nakon toga je ravnateljica škole u suradnji s nadležnim tijelima pokrenula istragu.

Ministrica Divjak šokirana otkrićem snimke vjeroučitelja

Share This Article