Pucar o sljedećim koracima dobavljača Agrokora

Predsjednik Uprave Podravke te čelnik Udruge dobavljača Agrokora Marin Pucar za N1 je otkrio koji su daljnji koraci Udruge.

“Imali smo Upravni odbor, anaizirali smo prošlotjedni prijedlog koji smo dobili od izvanredne uprave i izvanrednog povjerenika, analizirali smo izvršenje plaćanja starih dugova, graničnih dugova i svih ostalih koje potražuju dobavljači. Zauzeli smo iste pozicije koje smo imali u svim dosadašnjim nastupima, koliko su u ovom trenu dobavljači u stanju podnijeti otpisa od strane potraživanja. Ono što je činjenica je da su najupitnije financijske mjenice i financijski krediti kojima je obuhvaćeno preko 70 kompanija u Hrvatskoj”, rekao je Pucar te otkrio koji su daljnji koraci i očekivanja.

“Ono što se tiče naših sljedećih koraka je da ostajemo pri svojim stavovima i detaljno ćemo analizirati sve do jedne kompanije koja ima aranžmane u financijskim mjenicama i financijskim kreditima smatrajući da je pitanje graničnog duga riješeno i da prema onome što su nam povjerenik i savjetnici rekli granični dug će biti u cjelosti riješen, pitanje je samo dinamike. Ostaje nam samo naći neko suvislo zajedničko rješenje za svih 70 kompanija koje su u poziciji financijskih mjenica i financijskih kredita”, zaključio je Marin Pucar.

Share This Article