Kos nakon napuštanja skupštine HNS-a: Ovo ne treba prozračiti, nego orkanskom burom odnijeti

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza napustili su izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, uz tvrdnju kako nije legalna. Nedugo potom Davor Šuker ponovno je izabran za predsjednika HNS-a

Novinarima se obratio Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka.

Kos kaže da je današnje ponašanje vodstva HNS-a na tragu onog kako se ponašaju svih ovih godina – da nema demokratičnosti, transparentnosti i da je u pitanju začahureni sustav.

Na pitanje zašto su napustili Skupštinu, odgovorio je da u njenom radu ne žele sudjelovati jer je nelagalna: “Stoga jer ne možemo sudjelovati u ovakvom načinu rada, a vjerojatno će ovo institucije prepoznati i odraditi svoj posao.”

Upozorio je da bi se danas trebao izglasati novi poslovnik HNS-a, a da će se Skupština odraditi po starom. Uz to, kaže, Šuker nije podnio ni izvješće o radu.

“Mislim da njegovo ponašenje u zadnjih pet godina govori što su radili i kako su radili, vjerujem tome će doći kraj”, kazao je Kos.

Optužio je Šukera i vodstvo HNS-a da su potpuno zapustili Dalmaciju i da se bave samo nekim klubovima: “Dalmacija je potpuno zapuštena, moramo napraviti zaokret koji će se temeljiti na novim smjernicama, ali ne s ovim ljudima, ovo ne treba prozračiti nego orkanskom burom odnijeti.

Kos je Šukera prozvao da koristi neke njihove prijedloge, a koje su namjeravali iznijeti: “Neke od naših prijedloga Šuker koristi u svojoj kampanji sedam dana prije Skupštine.”

Kos vjeruje da bi dalmatinske predstavnike mogle slijediti i neke druge podružnice i klubovi. “Ako nećemo zabijati glavu u pijesak kao nojevi, svi koji žele boljitak trebali bi napustiti Skupštinu, a kako se ne bi kasnije crvenjeli”, kazao je Kos.

Davor Šuker novi stari predsjednik HNS-a, predstavnici Hajduka i županijskog saveza napustili Skupštinu

Facebook Komentari