Krvavi masakr u zaleđu: čopor vukova počinio najgori pokolj u povijesti, mještani u strahu za djecu

– Ovo je živa katastrofa! Masakr! Ovako se nešto nikada u Murvici nije dogodilo! Strah me da se nešto ne dogodi našoj djeci! – govori nam Valentino Žilić kojem je u noći s petka na subote čopor vukovao napao ovce. Stado od 120 ovaca bilo je zatvoreno u staji udaljenoj svega 30 metara od Valentinove kuće u samoj Murvici, ali ni blizina ljudi i naselja vukove nije spriječila da uđu u štalu i napadnu 50-ak ovaca. Murvica se inače nalazi pet kilometara od Zadra.

– Upravo dok razgovaram s vama ovdje je došla gospođa Ana Grgas iz Poljoprivredne savjetodavne službe. Još uvijek ne znam točnu štetu jer su se ovce nakon napada razbježale. Zasad smo pronašli osam zaklanih ovaca, a njih oko 40-ak je naklano. Krv im lipti, ranjene su, pokušavamo ih nekako spasiti i zaustaviti krvarenja – priča Valentino koji je stravičan prizor zatekao u subotu oko 7 sati kad je ušao u staju. Gotovo stotinu ovaca se trebalo ojanjiti pa sada mora iz ranjenih životinja, zajedno s veterinarkom, izvlačiti janjad.

– Ja imam dvoje male djece, tu živi i moj brat s malom djecom… Stvarno ne znam što da radim. U šest godina otkako se bavim uzgojem ovaca nešto ovako se nije dogodilo, niti sam ikada čuo za nešto slično ovdje u Murvici. Moja je ispaša ograđena tu kod Metroa, ali sada, nakon ovoga,
stvarno razmišljam da od svega odustanem – utučen je Valentino Žilić.

– Zamislite što se može dogoditi djeci koja ovi istim putem prolaze do škole? Navečer, oko 7 sati, kada je mrak. Ma strah me i pomisliti na to. Ali što da radimo, kome da se obratimo kad su vukovi zaštičeni – dodaje.

Priča nam kako je danas neki čovjek tu u Gornjoj Murvici automobilom naletio na čopor vukova. Bilo ih je, kaže, pet, a jedan se, kad je vidio da auto ide na njih, zaletio i skočio na automobil.

– Ako su spremni skočiti tako na automobil, zašto ne bi skočili i na čovjeka. zašto ne bi skočili na djecu. Majko moja, što je ovo, što da radim. Ovo je velika katastrofa – zapomaže Valetnino.

U zadarskoj policiji nisu primili nikakvu dojavu o napadu vukova u Murvici. Nakon što smo ih mi o tome izvjestili odlučili su izaći na teren i sastaviti izvještaj, piše Slobodna Dalmacija.

Share This Article