Beograd: Splićanin Ante Firić životno ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u leđa

Splićanin Ante Firić (26) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde.

Firić je, kako prenose srbijanski mediji, hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) te je životno ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu.

Firić, međutim, nije bio jedini Splićanin koji je sudjelovao u krvavom frakcijskom obračunu navijača Partizana. “Slobodna” doznaje kako su se s njim u Beogradu po istome poslu našli i još neki sugrađani, a među njima i hrvatskoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede.

Splićani su, prema informacijama kojima raspolažemo, u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskoga podzemlja koji pokušavaju vratiti prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove ultrase. Zanimljivo je pri tome da ni Firić ni Tovarović, kao ni ostali Splićani koji su sudjelovali u akciji “stadion”, nisu dio hrvatske navijačke scene, niti ih se moglo vidjeti uokolo hrvatskih nogometnih stadiona.

Ante Firić u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, dok je Damir Tovarović u novinama uglavnom boravio na sportskim stranicama kao državni prvak u borilačkim sportovima.

Prema pisanju srbijanskih medija, u tučnjavi su, uz domaće i hrvatske izgrednike, sudjelovali i jedan Grk te jedan Makedonac, piše Slobodna Dalmacija.

Navijači Partizana otkrili tko su ljudi koje su skinuli gole i prebili. Objavili i njihove osobne karte; Jedan ozlijeđeni Hrvat zbrisao iz bolnice

Facebook Komentari