Predsjednica RH u Podravki: To je brend koji je nama u inozemstvu prizivao osjećaje na dom

Na kraju svog radnog dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Podravku, a dočekao ju je predsjednik uprave Marin Pucar, članovi uprave Ljiljana Šapina, Hrvoje Kolarić, Marko Đerek, Davor Doko te župan Darko Koren.

– Bio je ovo plodonosan sastanak o Podravki i Belupu, a najviše sam zainteresirana kako pomoći posebno u izvozu prehrambenih proizvoda na strana tržišta. Podravka je perjanica prehrambene industrije, brend koji nama koji smo bili u inozemstvu priziva osjećaje na dom. Proizvodi su cijenjeni, ne samo na tržištu srednje Europe, nego i u Rusiji, a i šire se dalje i ja ću u okviru gospodarske diolomacije, gospodarskih foruma, nastaviti raditi na promociji tvrtke u bliskoj suradnji s upravom Podravke – rekla je tom prilikom predsjednica.

Marin Pucar izrazio je zahvalu predsjednici na dolasku u Podravku, kompaniju sa srcem.

– Posebno jer je predsjednica došla u trenu kada je u tijeku glavna kampanja za proslavu 70 godina Podravke i danas smo joj prezentirali i tih 70 godina i razvojne planove za budućnost. Direktno imamo suradnju s predsjednicom uz našu izvoznu ekspanziju i tržišta na kojima Podravka ima potencijala, zahvalni smo na vratima koja nam otvara, nedavno u Rusiji i uspješnom posjetu Kataru gdje smo napravili prve ugovore. To je put kojim želimo ići, a sljedeće godine ćemo zajedno pokušati osvojiti nova tržišta i nove kontinente – zaključio je Pucar.

Na novinarsko pitanje, dotaknuo se i projekta suradnje Podrvake i braniteljskih zadruga.

– U okviru prezentacije razvojnih planova, to je jedan od prioriteta Podravke u godišnjem poslovanju, gdje tvrtka ostvaruje 500 milijuna suficita u vanjskoj trgovinskoj bilanci. U idućem razdoblju povećat ćemo udio domaće komponente u brendovima i proizvodima te smo uvjereni da ćemo kroz narednih pet godina povećati domaću sirovinsku komponentu i iskazali smo ambiciju investicije u sušaru da Vegeta i juhe idu iz domaće sirovinske osnove – istaknuo je prvi čovjek Podravke, piše epodravina.

Facebook Komentari