HNS odgovorio Cibaliji: Neugodno smo iznenađeni, dali smo im 400.000 kuna

Nakon što su se mediji raspisali o fotografiji igrača HNK Cibalije koji su se nakon prvenstvene utakmice protiv Intera slikali s prekriženim natpisom na kojem je pisalo HNS, reagirao je i krovni savez hrvatskog nogometa.

Igrači Cibalije izgubili su od Intera 3:2, a nastala fotografija navodno je nastala zbog nezadovoljstva suđenjem.

Iz HNS-a su se obratili putem priopćenjem u kojem su između ostalog naveli kako su neugodno iznenađeni reakcijom pojedinih igrača. Kao razlog iznenađenju naveli su kako su vinkovačkom klubu prije dva tjedna unaprijed uplatili 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća.

Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu.

HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije – pa tako ni Hrvatski nogometni savez – ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje.

Facebook Komentari