HDZ spasio Ivu Lolu Ribara, evo što kaže Hasanbegović

Bista Ive Lole Ribara, postavljena prije dva mjeseca nedaleko križanja Selske ceste i Prilaza baruna Filipovića u Zagrebu, ostat će do daljnjeg na svom mjestu odlučila je Gradska skupština.

Sa 16 glasova ‘za’, 15 protiv i 10 suzdržanih zastupnici su odbili prijedlog Neovisnih za Hrvatsku koji su tražili da se bista makne tvrdeći da je tamo postavljena mimo procedura. Iako su za uklanjanje biste glasali iz Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića i Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića to nije bilo dovoljno da se izglasa uklanjanje narodnog heroja.

Naime, potporu za uklanjanje nije dao HDZ, koji je bio suzdržan, pa se tako ostvarilo ono o čemu smo pisali prije tjedan dana – da je riječ o duplom pasu između stranke koja je 1996. godine uklonila bistu i Bandića koji ju je prije dva mjeseca vratio na isto mjesto.

“Ovo nije naš poraz, ovo je moralna pobjeda. Naš je prijedlog utemeljen na neoborivim činjenicama o kršenju zakonitosti procedura. Ovo je srušila neobična ad hoc ideološka koalicija HDZ, SDP-a i Radničke fronte. Svi zastupnici su imali moralnu obvezu izjasniti se o našim neoborivim argumentima Svi oni koji će se nakon ovoga pozivati na kršenje zakonitosti procedura bit će politički licemjeri”, kazao je Hasanbegović.

Upitan je li na ovaj način došlo do raskola u vladajućoj koaliciji (Bandić- HDZ- NZH) tvrdi da to nije tako. “Koalicija nije ugrožena. Svrha je bila što sam upravo rekao. Za tri mjeseca ćemo s istim dokazima doći pred Skupštinu i zastupnici će se ponovno izjasniti”, naglasio je Hasanbegović, piše Tportal.

Facebook Komentari