Francuski Lactalis povlači ogromne količine mliječnih proizvoda za bebe zbog straha od kontaminacije

Francuski mljekarski div Lactalis naredio je globalno povlačenje svojih mliječnih proizvoda za bebe zbog straha od kontaminacije salmonelom.

Opoziv se odnosi na stotine proizvoda mlijeka u prahu za bebe, koji se u svijetu prodaju pod brandovima Milumel, Picot i Celi, a zahvaća zemlje u koje se izvozi, od Velike Britanije, do Kine, Pakistana i Sudana.

U Francuskoj se od početka ovog mjeseca razboljelo 26 djece u dobi ispod 6 godina, javlja BBC.Michel Nalet, glasnogovornik ovog proizvođača mlijeka, jednog od najvećih na svijetu, priopćio je kako se sumnja da je gotovo “7000 tona” mlijeka u prahu kontaminirano.

Lactalis ne zna sa sigurnošću koliko kontaminiranog mlijeka je još uvijek na tržištu, a koliko je već konzumirano. Tvrtka vjeruje da je izvor zaraze salmonelom jedan od tornjeva za sušenje mlijeka u prahu u tvornici u gradu Craonu na sjeverozapadu Francuske.

Svi proizvodi iz te tvornice od veljače do danas povučeni su, a strojevi dezinficirani, tvrde iz Lactalisa. Početkom ovog mjeseca, kada su se prva djeca zarazila, Lactalis je naredio djelomično povlačenje proizvoda s tržišta, ali regulatorna agencija procijenila je da takva mjera nije dovoljna, piše Index.

Share This Article