Plenković, Marić i Ćorić nisu u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučivalo o predmetima u kojima su tri člana Vlade, premijer Andrej Plenković te ministri Goran Marić i Tomislav Ćorić. Protiv nijednog od njih nije pokrenut postupak.

Povjerenstvo je razmatralo put premijera Plenkovića u Split na proslavu blagdana sv. Duje, a na koji je išao vladinim avionom. Kako je ranije toga dana bio na stranačkom skupu u Zagrebu, zbog zgusnutog rasporeda u Split je otišao vladinim avionom no Povjerenstvo je reklo da je na taj put otišao na službeni poziv i kao dužnosnik tako da elemenata za odlučivanje o sukobu interesa nema.

Povjerenstvo je istraživalo konferenciju za medije ministra Ćorića u stranačkim prostorijama. Ondje je govorio o uspjesima svog ministarstva, a to je bilo u jeku izborne kampanje za lokalne izbore. Podsjetimo, tada je ministar Ćorić bio ministar rada i mirovinskog sustava. Kažu da bi ipak za taj slučaj bio nadležnije Državno izborno povjerenstvo i Saborsko etičko povjerenstvo.

Što se tiče ministra Marića, Povjerenstvo je odlučivalo o otkupu njegove knjige od strane Ministarstva kulture, a čiji je izdavač njegov sin. Međutim, Povjerenstvo nije uvidjelo da je ministar Marić na bilo koji način utjecao na otkup svoje knjige, javlja HRT.

Facebook Komentari