Glasnović: Dijaspora ne može u Hrvatsku zbog starih kadrova koji su je pretvorili u svoju prćiju – Maras: Pucamo po šavovima

Sabor je sjednicu u petak počeo, već uobičajeno, traženjem stanki.
Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) stranku je tražio kako bi govorio o hrvatskoj dijaspori. Stanku je tražio i zastupnik Goran Aleksić (Živi zid/SNAGA) zbog arbitraže u Washingtonu. Kažimir Varda (BM 365) pričat će o zbrinjavanju mulja od otpadnih voda, Gordan Maras (SDP), Branko Bačić (HDZ) i Goran Dodig (HDS) o aktualnoj političkoj situaciji.
Marko Vučetić (Nezavisni) stanku je tražio kako bi govorio o poštivanju ljudskih prava, a Marija Puh (HNS) o novostima u strukovnom obrazovanju, piše Dnevnik.hr.

Željko Glasnović kazao je kako je izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku.

“Cijeli trust mozgova čeka da dođe u Hrvatsku, a ne mogu. Lakše je biti astronaut nego dobiti hrvatsko državljanstvo”, kazao je Glasnović. Tvrdi kako se dijaspora ne može vratiti zbog sabotaže starih političkih kadrova koji su “napravili prćiju od države”.
Gordan Maras (SDP) kazao je kako je Hrvatska u nikad goroj situaciji.

“Država se svaki dan suočava s novom aferom. Pucamo po šavovima, a HDZ je bahatiji nego u vrijeme Ive Sanadera”, kazao je Gordan Maras.

Kazao je kako ministrica Murganić promovira samu sebe kupujući poklon paketiće da djecu u privatnim vrtićima.

“Po tko zna kojoj liniji, ministrica Murganić odabire privatni vrtić i tamo dijeli poklone za siromašne”, kazao je Maras.

Na današnjoj sjednici, zastupnici će po hitnom postupku raspravljati o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi kojim se povećava zaštita osoba s invaliditetom, nakon čega će slijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi pravo na status njegovatelja moći će se priznati i bračnome ili izvanbračnom drugu, formalnom ili neformalnom životnom partneru osobe s invaliditetom, a radi uključivanja u svakidašnji život zajednice, osobama s invaliditetom moći će se priznati pravo na osobnu invalidninu neovisno o tome primaju li plaću.

Uvodi se i zabrana pravnim ili fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi sklapanje ugovora o otuđenju ili opterećenju nekretnine s korisnikom kojemu pružaju socijalnu uslugu.

Facebook Komentari