Saborski zastupnik o “aferi paketi”: Nemate što bježati. O tome se netko treba očitovati, nešto se mora dogoditi

Današnja sjednica Sabora počela je prisegom zastupnika Ante Pranića, a nastavila se uobičajenom stankom.

U ime Kluba SDP-a govorio je Stjepan Kovač.

“Nažalost ponovno su svjedoci kako se stanovnike Međimurja ugrožava na najgori mogući način. Truju se naša tla i dovodi u opasnost naše zdravlje i generacija iza nas. Zanima me kako je moguće da temeljem javnog natječaja kompleksan posao zbrinjavanja opasnog mulja dobije tvrtka koja nema potrebmne dozvole niti kapacitete. Prema svim pravilima mulj oavkvog sastava uopće nije moguće spaliti. Kako je moguće da nitko nije vršio nadzor nad time kako se obavlja navedeni posao, a imamo informaciju da je inspkeciji javljeno da se odvija kriminal. Hrvatskom vlada otpadna mafija, mislim da ste toga svjesni svi”, rekao je. Dodao je i da ga zanima kako je moguće da se zagrebački mulj međimurskim poljoprivrednicima iskrcava na njihove oranice bez njihova znanja.

“To je sramotno i zahtijevam hitno očitovanje svih nadležnih tijela pa i samog ministra okoliša. Neka gospodin Bandić jasno kaže po kojim je kriterijima dodijelio tvrtki koja nema odgovarajuće dozvole. Kako ovo komentira direktor fonda za zaštitu okoliša”, rekao je Kovač i još jednom ponovio da je ovo stvarno sramotno.

– Nakon stanke prvi je govorio Tomislav Panenić. “Jučerašnji dan su izgleda obilježili paketi”, rekao je Panenić koji je zatim govorio o privatizaciji HEP-a.

“Afera koja sada počinje ona će trajati i opet će biti ključna tema niz mjeseci dok vladajući ili ne odustanu od toga ili dok se ne suočimo s tim da ćemo imati privatizaciju. Čim kolega Horvat spominje zakon o privatizaciju HEP-a znači da ideja postoji”, rekao je Panenić-

A onda se osvrnuo i na drugu vrstu paketa. Radi se o priči objavljenoj u Dnevniku Nove TV – paketići namijenjeni siromašnoj djeci završili su u privatnom katoličkom vrtiću.

Ministrica Nada Murganić i njezina tajnica Margareta Mađerić od kamera Nove TV pobjegle su čim smo ih upitali zašto su paketi s oznakom Europskog socijalnog fonda, dakle za siromašnu djecu, završili u privatnom vrtiću. Panenić kaže da ga je ovaj slučaj pogodio.

“A ono što me jučer puno više, osbno kao osobu, čovjeka pogodilo je dodjela paketića u jednom vrtiću u kome je iz fonda za najpotrebitiju djecu… Na kraju jedna televizija otkrije slučajno iako su bili tamo da bi popratili događaj, napravili od toga važno za roditelje i djecu što je nešto što svi žele ispadne nova afera. I što nam kaže ministrica, pobjegne. Nemamo izjavu ni premijera, ni ministra Ćorića, ni izjavu ministrice Murganić što ti paketi tamo rade, kome su dodijeljeni. Ako pogledate fond za najpotrebitije jasni su kriteriji. Nemate što bježati. O tome se netko treba očitovati ili nastradati, ali nešto se mora dogoditi”, rekao je Panenić.

Sjednica je počela prisegom Ante Pranića koji na mjesto zastupnika dolazi umjesto Ivana Kovačića. Nakon toga Tomislav Panenić zatražio je stanku “zbog afere paketa koju smo pratili tijekom jučerašnjeg dana”. Željko Glasnović također je tražio stanku, kao i zastupnik Branimir Bunjac koji želi govoriti o deložacijama. O nezakonitom zbrinjavanju mulja želi govoriti SDP, a HSS o privatizaciju Poštanske banke. Branko Bačić stanku je zatražio zbog aktualne političke situacije.

Sabor o regionalnom razvoju Hrvatske

Sabor raspravlja o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju kojima se, među ostalima, predlaže nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Kakav gaf: Pokloni za siromašnu djecu završili u privatnom katoličkom vrtiću, državna tajnica pobjegla od kamera

Facebook Komentari