Kakav gaf: Pokloni za siromašnu djecu završili u privatnom katoličkom vrtiću, državna tajnica pobjegla od kamera

Paketići namijenjeni siromašnoj djeci završili su u privatnom katoličkom vrtiću. Naime, ministrica Nada Murganić i njezina tajnica Margareta Mađerić od kamera Nove TV pobjegle su čim su ih upitali zašto su paketi s oznakom Europskog socijalnog fonda, dakle za siromašnu djecu, završili u privatnom vrtiću.

Uz pljesak je danas dočekana ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u privatnom katoličkom vrtiću “Blažena Hozana” u Zagrebu gdje je prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole.

Za blagdan svetog Nikole vrtiću je poklone darovalo Ministarstvo socijalne politike. No na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše “Za najpotrebitije.”

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike također je prisustvovala proslavi, no naše pitanje zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću nije odgovorila.

Državna tajnica od Nove TV je naime pobjegla.

Svi su se povukli u malu prostoriju pa za nekoliko minuta izašli. Odgovor nam tada daje ravnateljica vrtića.

“Poklone ćemo dati siromašnima”

„Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole“, kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje.

No, u pozivu za medije koji smo dobili nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari