Sadržaj kaznene prijave protiv Todorića: Evo koliko je stotina milijuna i kome protupravno isplatio

U Agrokoru veliko pospremanje. Nakon računovodstvenog i poslovnog čišćenja, došlo je na red i čišćenje Agrokorovog tornja. I to čišćenje od Agrokora kao takvog. Zbog racionalizacije troškova, ovih dana počela je selidba uprave u zgradu na Žitnjaku a simbol nekadašnjeg carstva bit će ili prodan ili iznajmljen, što već odluče vjerovnici. Iskoristili smo gužvu u selidbi i prvi smo ekskluzivno uspjeli ući u Ured u koji su obični smrtnici rijetko ulazili a televizijske kamere nikad dosad nisu ušle, piše RTL.

The Ured. Ured u kojem je sjedio i iz kojeg je vladao Ivica Todorić. Car je zadnji put u njemu bio 10. travnja, a zadnja carska odluka koju je potpisao bila je odluka o predaji Agrokora Vladi Repubike Hrvatske. Od tada u njegovu fotelju nitko nije sjeo, cijeli taj kat je zatvoren čim je počeo postupak izvanredne Uprave.

Todorićevo mjesto bar za kratko danas je zauzeo Goran Latković. I uza sve već poznate dubioze koje je iza sebe ostavio Todorić, naš je Goran otkrio i detalje kaznene prijave koju je protiv Todorića podnio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Tako prvi put otkrivamo i najtežu kvalifikaciju koja tereti Ivicu Todorića – da je sebi i članovima svoje obitelji na račune u Hrvatskoj i inozemstvu u samo dvije godine protupravno isplatio skoro dvije i pol milijarde kuna. U toj prijavi između ostalog stoji, da je Agrokor potrošio 704 milijuna kuna na privatne troškove Todorićevih, 1.15 milijardi kuna koncern je isplatio gazdi kao zajam, 758 milijuna sjelo je Todoriću na račun na temelju nepripadajućih dividendi, piše RTL.

Facebook Komentari