Što nikad ne treba stavljati u mikrovalnu pećnicu, deset bitnih savjeta

Rukovanje mikrovalnom pećnicom, iako je jednostavno, zahtjeva poštivanje nekih pravila. Jedno od njih je ne stavljati određene stvari u mikrovalnu.

Vrećice

Papirnate, a osobito plastične vrećice, nemaju što raditi u mikrovalnoj pećnici, baš kao ni novine. Mogu prouzročiti požar i ispuštati toksične plinove, a intenzivna vrućina može dovesti i do njihovog zapaljenja.

Plastične čašice

Jednokratne plastične čašice u kojima se kupuje jogurt ili one u kojima je svježi sir, vrhnje, margarin, nisu otporne na toplinu. Riskirate da se rastope i ispuste kemikalije u hranu.

Posude za hranu iz dostave

Ove su posude napravljene od određene vrste plastike, a plastika se ne ponaša dobro u mikrovalnoj pećnici.

Voće

Postoji voće, poput limuna, koje dobro podnosi toplinu. Ako želite iscijediti više soka iz limuna, slobodno ga nakratko ubacite u mikrovalnu. Drugo voće nće dobro reagirati. Grožđe će eksplodirati, grožđice se zadimiti…

Metal

Tanjuri s metalnim obrubom nikako ne bi trebali ići u mikrovalnu. Zapravo, sve što ima metala u sebi, ne smije u mikrovalnu.

Plastične posude

Ako si ručak na posao nosite u plastičnoj posudi, ne zagrijavajte ga u mikrovalnoj. Plastika nije materijal koji bi trebao u mikrovalnu.

Crveni umak

Ne zagrijavajte ga u mikrovalnoj bez poklopca. Sve će poprskati.

Čili papričice

Postoji mala mogućnost da se čili papričice zapale u mikrovalnoj. Ali kad je otvorite, sasvim siguro će gorjeti vaše oči.

Aluminijska folija

Treba li ovdje objašnjenje?

I za kraj, piše Večernji list, mikrovalnu ne uključujte “na prazno”. Ako ne stavite ništa u mikrovalnu i uključite je, uređaj bi se mogao uništiti.

Facebook Komentari