Prijedlog Udruge Blokirani, o smanjenju zatezne kamate prezaduženih, u Saboru RH

Moguće je da će zakonodavac prihvatiti prijedlog Udruge Blokirani o potrebi Arbitraže države ( javne vlasti) po pitanju zaštite prezaduženih kućanstava i privrede – te smanjiti ( korigirati ) zateznu kamatnu stopu, pišu iz Udruge Blokirani.

Trebalo bi prihvatiti prijedlog Udruge jer unutar “50 nijansi razloga za enormnu krizu prezaduženosti u Hrvatskoj” zatezne kamate su važan faktor. Jer zakonodavac traži od dužnika da plati ono što mu je nemoguće platiti ( ne zarađuje dovoljno da bi mogao plaćati ) – ukazuje Udruga Blokirani– i traži hitnu arbitražu države oko rješenja krize prezaduženih, kažu Blokirani.

Stoga su Igor Govorčin i Miriam Kervatin, ispred Udruge Blokirani, na dan 13.11. 2017. uputili Prijedlog u Sabor RH, na znanje Predsjednici Republike Kolindi G. Kitarović te Premijera A. Plenkovića, da se zatezna kamata korigira ( smanji ) te zaustavi enormni rast duga prezaduženih kućanstava ( i privrede) Hrvatske.

Zakonska zatezna kamatna stopa kao naknada štete ne smije prijeći iznos prosječne profitne stope u zemlji (.. jednaka vrijednost činidbi..), jer vodi u blokadu/ bankrot /stečaj prezadužene, zaustavlja proizvodnju, poslovanje, ugrožava proizvodnu i uslužnu supstancu privređivanja.

Ne dopustiti da vjerovnik na ime zatezne stječe većipriliv /dobit, nego li iz posla prodaje usluga ili proizvodnje.

Guši se proizvodnja , rad, aktivnost stanovništva, raste prezaduženost, i posljedično koče investicije.

Na dan, 24.11.2017. Udruga Blokirani dobila je odgovor iz hrvatskog Sabora, ured Predsjednika Sabor, kojim se potvrđuje primitak prijedloga te prijedlog prosljeđuje na znanje Odboru za financije i Proračun te Odboru za pravosuđe hrvatskog Sabora, na postupanje, kažu Blokirani.

Njihov zakonski prijedlog možete pročitati OVDJE.

Facebook Komentari