Što se događalo nakon što je Praljak popio otrov? Cure detalji šokantnog događaja u haškoj sudnici

Potez Slobodana Praljka koji je u srijedu popio otrov nakon izricanja presude u haškoj sudnici šokirao je cijeli svijet. U javnost sada cure detalji onoga što se događalo nakon što su u sudnici spušteni zastori.

Preliminarni rezultati obdukcije ukazali su da je Slobodan Praljak preminuo nakon što je u haškoj sudnici ispio otrovni kalijev cijanid.

Nakon što je Praljak u srijedu pred očima cijelog svijeta popio otrov, u sudnici su se spustili zastori i nije bilo poznato što se točno događalo. U popodnevnim satima stigla je vijest da je Praljak preminuo u bolnici.

U javnost sada izlaze detalji o tome što se događalo kada je zastorom onemogućeno ljudima na javnoj galeriji da vide što se zbiva.

Kako je već ranije izvijestila reporterka Nove TV Ivana Petrović, Slobodana Praljka prvi su pokušali reanimirati njegovi suosuđenici.

Večernji list sada je objavio dodatne detalje iz haške sudnice. Prema jednom izvoru, Milivoj Petković, jedan od članova BiH šestorke, Praljku je odmah otkopčao košulju i odvezao kravatu, a onda ga pokušao reanimirati. Valentin Ćorić Praljka je polijevao vodom. Praljak je sve teže disao i čulo se hroptanje.

U jednom trenutku Praljak je nekoga, vjerojatno Brunu Stojića, uhvatio za ruku.

Sve ovo dogodilo se u nekoliko sekundi jer su preostali osuđenici u kratkom roku prebačeni u sobe dimenzija 2×2 u kojima su bez hrane i vode proveli iduća dva sata, dok nije nastavljeno izricanje presude. Nakon toga prebačeni su u pritvor gdje su doznali da je Slobodan Praljak preminuo, prenosi dnevnik.hr.

Obdukcija pokazala koji je otrov popio Praljak

Facebook Komentari