Plenkovića pitali što je građanima spremio za dar pod bor, evo što je zapakirao

“Riješili smo i božićnice i regres bez rebalansa proračuna, na Vladu ide ovaj četvrtak paket mjera među kojima i povećanje minimalne plaće”, kazao je premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je novi Studentski dom u Sveučilišnom kampusu Varaždin. Otvorenju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Izgradnja doma ostvarena je zahvaljujući podršci zagrebačkog Sveučilišta, odluci Grada Varaždina o donaciji zemljišta te suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU). Ukupna vrijednost investicije je više od 141.590.000 kuna, što je omogućeno putem stopostotnih bespovratnih sredstava fondova Europske unije. Novi dom je ukupne površine nešto manje od 16 tisuća četvornih metara i imat će ukupno 600 kreveta.

Premijer Plenković komentirao je izbore u Hrvatskom nogometnom savezu.

“Treba sport depolitizirati, da nema podjela sjever-jug, da nema nasilja, bilo bi dobro da ima više kandidata te da i HNS napravi iskorak i promjene.

To je osobito važno u trenutku kad reprezentacija ostvaruje sjajne rezultate i plasman na SP te se stvara pozitivno ozračje među navijačima, zato se nadam da će svi koji vode HNS voditi računa o tome koliko njegovo djelovanje može imati i simbolički transformativni učinak u društvu”, kazao je Plenković.

Na novinarsko pitanje što je pripremio građanima za poklon pod bor, odgovorio je: “Riješili smo i božićnice i regres bez rebalansa proračuna, na Vladu ide ovaj četvrtak paket mjera među kojima i povećanje minimalne plaće.

Svjesni smo da prevelik broj ljudi živi na rubu siromaštva, bez dizanja standarda teško ćemo sugrađanima dati osjećaj da idemo naprijed bez obzira na makroekonomske efekte.”, prenosi N1.

Facebook Komentari