Dalić se vratio iz Rusije, evo što kaže o šansama Hrvatske

Nije imao previše razloga za zadovoljstvo Zlatko Dalić na ždrijebu u Moskvi. Hrvatska je dobila tri teška protivnika, Argentinu, Island te Nigeriju s kojom Vatreni prema rasporedu Svjetskog prvenstva 16. lipnja u Kalinjingradu otvaraju svoj put na najvećoj nogometnoj smotri.

”Moramo imati jednu ambiciju, jedan cilj, a to je proći skupinu što nismo napravili još od Francuske 1998. godine”, rekao je izbornik medijima u zagrebačkoj zračnoj luci.

”Argentina, momčad koja je favorit SP-a, Messi što dalje govoriti o tome. Nigerija je jedna opasna ekipa koja nije ono što je bila prije, neuredna tipična afrička ekipa. Mlada, nova ekipa s novim izbornikom i opasnija nego prije. Island je bio prvi u našoj grupi”, kratko je analizirao protivnike Dalić i dodao:

”Mi moramo gledati sebe i pripremit se u ovih šest mjeseci najbolje što možemo.”

HNS godinama nije imao uspjeha u organiziranju atraktivnih protivnika u prijateljskim utakmicama. Dalić želi da se to promijeni.

”Već sam rekao da ne želim da igramo s ekipama poput Malte i San Marina. Hoću jake ekipe koje igraju na Svjetskom prvenstvu i da igraju slično kao naši protivnici.”

Uskoro će biti poznata lokacija kampa kojeg će Vatreni koristiti kao rusku bazu.

”Imamo dvije tri rezervacije, idemo drugi tjedan opet u Rusiju. Čekali smo da vidimo gdje ćemo igrati. To je jako važna stvar.”

Ako Hrvatska bude druga u skupini, vjerojatno u osmini finala ide na jaku Francusku. Postoje li i veće ambicije?

”Mora biti neka ambicija. Ne možemo ići na SP i to je to. Uvijek ću tako razmišljati. Znam da imamo igrače koji igraju u velikim klubovima i koji mogu to napraviti. Pred nama je puno rada, puno truda i možemo obećati jednu veliku borbu. Idemo korak po korak, prvi korak je grupa, a onda ćemo vidjeti dalje. Argentina će biti jedan veliki test da pokažemo svoju vrijednost, a Nigerija i Island su naši konkurenti za poziciju koja vodi dalje”, zaključio je izbornik, prenosi gol.hr.

Facebook Komentari