Kako se ovih blagdana ne raspuknuti od hrane i pića

Nadutost, iscrpljenost, bezvoljnost … sve je to dio pretjerivanja u raskošnom blagdanskom stolu svake godine, ali mora li biti baš tako?

Da ove godine to ne bi bio slučaj, možete poslušati nekoliko korisnih i jednostavnih savjeta.

1. Pametno birajte što ćete staviti na tanjur

Znamo kako vam je teško odoljeti svemu što se nalazi ispred vas na blagdanskom stolu, no prije nego dohvatite taj krumpir, zastanite i pitajte se želite li ga doista. Zatim se isto pitajte za sva ostala jela koja gledate jer sigurno ne volite toliko baš sva. Ako tanjur napunite samo hranom koju volite, vaš će obrok biti ugodniji za vaše tijelo i liniju.

2. Smanjite konzumaciju alkohola

Ako već ne možete odoljeti hrani ispred vas, onda barem pokušajte odoljeti alkoholu koji vam se nudi. Ljudi često zaboravljaju kako alkoholna pića sadrže puno kalorija pa kad ne možete odoljeti hrani, odolite barem alkoholu.

3. Isprobajte nove vježbe

Bilo da vježbate doma ili u teretani … U blagdansko vrijeme vam je više nego ikad potrebna fitness promjena jer je uvlačenje u rutinu sada jače nego ikad. Zato se odlučite za nešto novo, zabavno i drugačije čemu ćete se veseliti pa nećete preskakati treninge ni u ovo vrijeme velikih iskušenja.

4. Nemojte zaboraviti na sebe

U blagdansko vrijeme često zaboravljamo na sebe jer želimo što više vremena provesti s prijateljima i obitelji. Dobro isplanirajte svoje vrijeme kako biste baš svaki dan našli dovoljno vremena samo za sebe što je jako važno za vaše mentalno, ali i fizičko zdravlje. Barem sat vremena dnevno izdvojite za ono što samo vas veseli jer će u suprotnom vaše tijelo preplaviti stres koji mu itekako šteti.

Facebook Komentari