Branimir Glavaš zna ponešto o Udbi i kolegi Vladimiru Šeksu, evo što kaže

Šef HDSSB-a Branimir Glavaš oglasio se oko Vladimira Šeksa i Udbe.

ŠEKS NIKADA NIJE BIO SURADNIK UDBe ni SDSa!

Ovo što čitam u današnjem Jutarnjem listu nije ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine. Šeksov “krimen” je taj što je prije mjesec dana dao intervju u kojem je javnost upoznao sa svojim odličnim političkim procjenama i savjetničkim vještinama, prema premijeru Plenkoviću.

Stava sam da je kod toga intervjua u prezentaciji svoje savjetodavne uloge uoči razlaza HDZ-a i MOST-a Šeks pogriješio, jer je time indirektno naštetio Plenkoviću. Naime, Šeksove procjene da ukoliko Plenković popusti pritiscima MOST-a i SDP-a kod pokušaja smjene ministra Zdravka Marića, bile su potpuno točne, jer bi slijedeći koji bi se našao na udaru MOST-a, uistinu bio i sam premijer.

Šeks u javnosti može biti percipiran “ovakav ili onakav”, ali u jedno sam siguran, a to je da Vladimir Šeks nije nikada bio suradnik UDBe i njezine sljednice SDSa (Službe državne sigurnosti).
Potpuno je jasno kako iza svega toga stoji MOST, ali i kolovođe desnog krila HDZ-a kojima Šeksova politička dugovječnost uopće ne odgovara. Od svih tih podmetanja i igara “dvorskih luda” sa Pantovčaka, ne bih abolirao jednog od savjetnika predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

Naime, mentalni sklop, razmišljanje i rukopis jednoga od njih mi je nešto poznat. Sve to skupa me jako podsjeća na psiho profil jednoga od njih s kojima sam desetak godina surađivao, a to je Mate Radeljić.
Sa Šeksom sam prošao baš sve. Od međusobnog uvažavanja, do međusobnih ratova i neskrivene potpuno bespotrebne obostrane mržnje, ali nikada niti u najvećem bijesu ga nisam optužio da je bio suradnik UDBe za vrijeme komunizima, jer to stvarno nikada nije bio.

Ovaj način podmetanja mi je dobro poznat, jer su i mene na isti način nastojali diskreditirati još početkom devedesetih kod predsjednika Tuđmana, kaže Glavaš.

Kodno ime Kolega: Jugoslavenska tajna služba imala je na vezi Vladimira Šeksa

Facebook Komentari