Bernardić: Prije svega nije mi jasno kako su premijer i sigurnosne službe u kontradikciji

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako ima hibridnog medijskog djelovanja u Hrvatskoj. Njegovu je izjavu za N1 televiziju komentirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Prije svega nije mi jasno kako su premijer i sigurnosne službe u kontradikciji. Ako premijer ima takve informacije, pozivam ga da jasno izađe s njima i napravi sve što je u njegovoj ovlasti da zaštiti građane od bilo kakvog rata, pa i hibridnog”, reako je Bernardić.

Izvješće obavještajnih službi govori da u Agrokoru postoje elementi visokog rizika.

“Mi smo predložili da dobijemo izvješće od Vlade o svim događanjima vezanim uz Agrokor. O tajnim, noćnim sastancima s Todorićem, s predstavnicima američkog fonda…To smo tražili na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Nakon toga je gospodin Miroslav Tuđman predložio da bi tajne službe trebale podnijeti to izvješće što je Odbor većinski prihvatio iako smo mi htjeli da ga podnese Vlada. To izvješće je jučer bilo na Odboru, ja nisam član tog Odbora, ono što mogu reći je ono što sam pročitao u medijima, a to je da su sigurnosne službe kosntatirale da je riječ o rizicima uz gubitak radnih mjesta, financijskim rizicima… De facto je tu stavljen naglasak na cijelu aferu Agrokor. Tu je još pokušaj gašenja Povjerenstva, sve to govori da je dosta stvari sumnjivo i da se želi zataškati”, smatra Bernardić.

Dodaje da je situacija krajnje ozbiljna, a ima i poruku za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

“Jandorković, koji oko ničega nema svoj stav, de facto odrađuje prljavi posao za Andreja Plenkovića. Na Odboru za ustav priznali su da šalju u saborsku proceduru zahtjev za gašenjem Povjerenstva, glasanje će biti idući tjedan, a ne postoje zapisnici sjednica. Oni su itekako priznali da su radili suprotno Poslovniku. Stvari su istjerane na čistac. HDZ je danas konačno uhvaćen u pekmezu. Jasno je, ovaj pokušaj jasno pokazuje umiješanost Plenkovića u cijelu aferu Agrokor i to je ključ svega”, zaključio je Bernardić, prenosi N1.

Dokaz da hibridni rat postoji: Ranko Ostojić se pravi Englez, Plenković kaže, samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Facebook Komentari