Pozdravite se s milijunčekom: Smijenjeni direktor Piškornice nije oduševljen idejom o vraćanju bonusa

Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa, smijenjen je na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine tvrtke, a predstavnici osnivača od Nadzornog će odbora kompanije, među ostalim, tražiti da Jozinoviću naloži povrat novca.

Kako Jutarnji list doznaje od nekoliko izvora, sjednica je protekla mirno, a okupljenima se obratio i sam Jozinović, čiji poduzetnički uspjesi danima pune stupce nacionalnih i regionalnih dnevnih novina.

Sudski spor

Kako je rekao osnivačima kompanije, odnosno županima Darku Korenu, Matiji Posavcu, Željku Kolaru, Radimiru Čačiću i načelniku Općine Koprivnički Ivanec Mariju Švegoviću, Jozinović je navodno izrazio žaljenje zbog situacije, ali i izjavio da se ne smatra krivim.

Osim toga, Jozinović je, potvrđuju Jutarnjem listu izvori, indirektno dao do znanja kako nije sklon uputi osnivača da vrati milijun kuna bonusa, što bi, pokaže li se točnim, na kraju moglo dovesti i do sudskog spora.

“Nadzornom smo odboru naložili da formalno-pravno Jozinoviću da otkaz te mu naloži da vrati novac. Sjednica Nadzornog odbora predviđena je sljedeći tjedan i na njoj bi Jozinović odboru trebao reći pristaje li vratiti bonus. Ako pristane, cijela je stvar gotova, a ako odbije, tada ćemo morati ići u sudski postupak protiv bivšeg direktora”, otkrio je Jutarnjem listu jedan izvor, uz napomenu kako je odluka o smjeni donesena jednoglasno jer je direktor Jozinović “izgubio povjerenje osnivača tvrtke”.

Tvrtka kći

Među ostalim, prošli se tjedan pojavila i ideja kako bi bilo najbolje da Jozinović sam da otkaz, no on je to navodno odbio kako bi nakon odlaska iz tvrtke imao pravo prijaviti se na Hrvatski zavod za zapošljavanje i ući u sustav nezaposlenih.

Podsjetimo, Jozinović je javnosti postao poznat kad je otkriveno da si je uz funkciju direktora tvrtke Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica osigurao poziciju direktora novoosnovane tvrtke kćeri Piškornica sanacijsko odlaganje, koja je u odnosu na matičnu tvrtku ostvarila čak pet puta veće prihode, a on si je, pak, zbog dobrih rezultata isplatio milijun kuna bonusa. Kao direktor Regionalnog centra već je primao mjesečnu neto plaću od 18.500 kuna, piše Jutarnji.

U Saboru oko milijuna koji je sam sebi dodijelio šef odlagališta otpada Piškornice

Share This Article